Skip to content

Esküvői slideshow: fotók kicsit másként

Fiatal Pár Ablakból - Esküvői FotózásTalán Ti is szeretnétek egy igazán kreatív meglepetéssel kedveskedni a násznépnek a lagzin?!  Jó megoldás lehet erre az esküvői slideshow készítése. Az esküvői slideshow vetítés csupán néhány percig tart, mégis teljesen alkalmas arra, hogy meghitté tegye a hangulatot. Tökéletes eszköz arra, hogy megmutassátok a násznépnek közös emlékeiteket, gyerekkori fényképeiteket, vagy a megismerkedésetek történetét. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni és nem kell hozzá számítógépgurunak lenni. Egy tökéletes délutáni program a kedveseddel, a lényeg az önfeledt szórakozás és a vidám hangulat.

 

Lássuk, miért is nagyszerű ötlet egy esküvői slideshow elkészítése a nagy napotokra?

 

A kiváló slideshow receptje: szükség van egy olyan zenére és sok-sok fényképre, ami jól kifejez Benneteket, ami Rólatok mesél.

 

Esküvői slideshow típusai

Mint annyi mindent az életben „mindenki másképp csinálja”, de vannak hasonló sémák esküvői slideshow változatok, amiket gyakran használnak a párok, ezek rendkívül népszerűek a vendégek körében. Akár az alábbi tippeket is használhatjátok a „fotós történet” elkészítéséhez.

 

 1. A megismerkedésetek története

Meséljétek el fényképekben hol találkoztatok először, mutassátok meg az első közös fotót, a legelső nyaralást, az eljegyzést, és az esküvőszervezés pillanatait. Használjatok idézeteket és vicces családi képeket. Próbáljatok minden olyan eseményt bemutatni a családnak és a barátoknak, ami az esküvő napjáig elvezeti a vendégeket.

 

Lehet megható és lehet humoros része is. Mindenképp igazodjon a Ti stílusotokhoz, személyiségetekhez. Ez alapján válasszatok hozzá megfelelő aláfestő zenét is.

 

 1. A közös élmények

Lehet, hogy keresztülutaztátok már a félvilágot Rómától Las Vegasig, mert imádtok utazni mindenféle izgalmas tájra? Lehet, hogy közös hobbitok van: főzés, sportolás, vagy a művészetek? Biztos száz és száz képet készítettetek közben, – ezeket érdemes csokorba szedni és megmutatni a násznépnek.

 

A közös programok rengeteg történetet mesélnek el. Már a válogatásnál és a slideshow készítése közben is nagyszerű átélni újra ezeket a közös élményeket. Milyen szempontot érdemes figyelembe venni a videó készítésénél? Ne legyen hosszabb, mint 4-5 perc, ugyanis ez még azon a határon mozog, ami leköti a család és barátok figyelmét, és nem untat senkit!

 

 1. A gyerekkori emlékektől a közös életig

Nagyon népszerű, amikor a vendégek olyan videót láthatnak, ami mindkettőtök életútját bemutatja a legfiatalabb kortól. A rokonok többsége pontosan emlékszik arra, hogy milyenek voltatok 1 vagy akár 13 éves korotokban. Egészen újszülött fotóktól indulhattok, és haladjatok sorban a képekkel: bölcsődés, óvodás, iskolás, és a kamasz évek összes vállalható huncutsága.

 

Egy kis nosztalgia remek dolog az esküvőn. A barátok is imádni fogják a régi közös fotókat, ahol megmutatjátok a középsulis nyaralásokat, a vizsgák után érzett vidámságot, és örömet.

 

Az esküvői slideshow készítés receptje?

– Először is válogassatok ki minden olyan képet, ami szóba jöhet a videó elkészítésénél. A régi papírképeket belehet scannelni, vagy fotózni.

– A képek már önmagukban is érzelmeket váltanak ki, pláne, ha egy jó zene is szól hozzájuk. Keressetek olyan zenét, ami illik hozzátok, amit nagyon szerettek. Ha van közös számotok, az is tökéletesen megfelel az adott célra. Általában két zeneszám kell egy esküvői zenés slideshow-hoz, érdemes egy lassabb és egy gyorsabb esküvői zenét választani.

– Ha ezzel kész vagytok, már csak meg kell szerkeszteni a videót. Töltsetek le egy slideshow készítő programot. Sok ingyenes is létezik és álljatok neki a munkának.

 

A legjobb programok, hogy tökéletes legyen az esküvői fotó slideshow:

 1. MiniTool Movie Maker
 2. Windows Movie Maker
 3. Movavi Slideshow Maker
 4. Icecream Slideshow Maker
 5. Proshow Gold
 6. PhotoStage Slideshow
 7. CyberLink MediaShow
 8. Photostory Deluxe
 9. Photostory Easy
 10. iMovie

 

A zene vágásához nyugodtan használjátok az Audacity programot, ami ingyenes, magyar nyelvű és könnyen meg lehet tanulni a használatát.

 

– Amikor készen vagytok, nézzétek át ismét. Javítsátok ki az apróbb problémákat. Ha mégis segítségre van szükségetek, vonjátok be egy-két hozzáértő barátot.

– Másoljátok fel az elkészült videót egy pendrivera.

– Gondoskodjatok róla, hogy a lagzi helyszínén legyen laptop és egy projektor, hangszórók, és egy kivetítő vászon, vagy fehér falfelület. Mindenképp érdemes tesztelni az esküvő előtt, hogy minden tökéletesen működik-e!

 

Minden esküvőn valódi szenzáció az esküvői slideshow, olyan elem, amire mindenki felkapja a fejét. Sötétítsétek be a termet, és hagyjátok, hogy ez a pár perc csendben, nyugalomban teljen. Élvezzétek a pillanatot, amikor a násznép tagjai felfedezik magukat a képeken, vagy visszaemlékeznek egy-egy csodás pillanatra.

 

Esküvőt szervezni, sok odafigyelést, összpontosítást jelent, de az esküvői slideshow elkészítése az amire csak annyit mondunk: „édes teher”.

Professional wedding, engagement, couples and creative photography

Legjobb esküvői fotós árak 2022.
Engagement photography prices

Back To Top