Skip to content

Mit kell tudni az újszülött fotózásról?

Újszülött AlszikAz egyik legcsodálatosabb dolog az életben, amikor egy új kis csöppséggel bővül a család. Felemelő érzés és felhőtlen boldogság veszi körbe a szülőket. Azért, hogy későbbiekben mindez ne csak egy halvány emlékfoszlány maradjon, ezért érdemes egy profi újszülött fotós segítségét kérni a babafotózáson. Néhány szülő azonban aggodalmai miatt inkább kihagyja ezt a nagyszerű lehetőséget. Ma néhány ilyen felmerülő félelmet, vagy felvetést, valamint az ezekre adott szakmai választ szeretném megosztani Veled.

 

A babafotózás veszélyes?

Sok szülő attól fél, hogy a gyerkőc az újszülött fotózáson vékony kis ruhácskákban, vagy ruha nélkül fényképezve könnyen megfázhat, hiszen az immunrendszerük ilyenkor még nem elég erős. Senki nem szeretné megkockáztatni, hogy beteg lesz az újszülött babája… Érdemes tudni, hogy az újszülött fotózások során különösen figyelünk arra, hogy a baba számára a legideálisabb hőmérséklet legyen. Megfázni nálunk biztosan nem fog. A megfelelő hőfokot hősugárzóval, vagy a szoba megfelelő fűtésével teljes mértékben megvalósítjuk a babafotózás alkalmával. Tehát szinte mindegy, hogy milyen idő van, a babafotózáshoz melegre van szükség.

 

Biztonságosak ezek a babafotós eszközök?

Mi lesz, ha leesik? Lecsúszik? Megüti magát? Időnként a szülők, különösen az édesanyák, akik az ilyen és ehhez hasonló „rémálmok” miatt inkább napolják a dolgot. Pedig ezek a képek valóban egyediek, és a babafotózás valójában teljesen biztonságosak is. Semmi esetre sem tennénk ki a babákat veszélyeknek. Körültekintően vigyázunk rájuk és kizárólag olyan kellékekkel dolgozunk, amik 100%-ig balesetmentesek. Másrészről mindig alkalmazkodunk a szülői igényekhez, kérésekhez. Az eredmény pedig a rendkívüli és szívmelengető fotók, ami örök emlék az egész család számára.

 

Mi lesz, ha a fotózás alatt sírni kezd és így nem készülnek jó képek?

Még soha nem készítettünk sírós képeket. Ez hogy lehetséges? Ha az újszülött fotózás közben a baba felsír, mindig szünetet tartunk, átadjuk a terepet az édesanyának. Az újszülöttek szüleik érintésére, illatára, hangjára képesek megnyugodni. Ilyenkor itt a lehetőség: a babaringatás közben a szülők pózolhatnak ringatva a karjukban lévő babát. Ilyenkor szinte mindig megnyugszik a kicsi és csodás képek készülnek a szülővel is. Van egy másik trükk is: Azt szoktuk javasolni az édesanyáknak, hogy az újszülött fotózás előtt meg kell etetni a kicsit. A kisbabák etetés után általában azonnal mély álomba merülnek, ahonnan nehéz őket kizökkenteni.

 

Meztelen fotózás és néha egy kis „baleset”

Mi történik, ha van egy kis baleset? Semmi gond! Az újszülött fotózás alatt gyakran előfordul, hogy a baba felbüfizi az anyatejet. Pár perces szünet, egy kis takarítás és folytatódik tovább a fotózás. Textil kellékeinket lecseréljük, hisz van belőlük ezernyi, a koszosat kimossuk. A ruhácska nélküli fotózást is bátran bevállalhatják a szülők. Nem lesz újdonság az sem, ha az újszülött bepisil, vagy bekakil a fotózás alatt. A piszkos ruha megy a szennyesbe, a babát meg kell törölgetni és már mehet is minden tovább.

 

Mikor hívjunk újszülött fotóst?

A legideálisabb időszak az újszülött 4-10 napos kora. A szülők, a bizalomért cserébe pedig felejthetetlen, csodálatos emlékeket kapnak, ami gazdagítja a családi fotóalbumot.

 

Ha Te is kedvet kaptatál a babafotózáshoz, örömmel segítünk Neked minőségi szolgáltatással, lépj velünk kapcsolatba >>>

Back To Top