Skip to content

Ticket photography, Couple photography

Jegyespár Az Erdőben - Jegyes FotózásJegyesfotózás, páros fotózás – legjobb tippek ötletek

Minden amit a jegyes fotózásról tudni kell. Kérdések és válaszok: E-Session (engagement session), love session, páros fotózás, hol találok profi fotóst?

 

A jegyes fotózásról – kezdjük az elején

A jegyes fotózás egy páros fotózás az esküvőt megelőző időszakban, (más néven engagement session vagy love session). A fotózás alkalmával felkereshetjük azokat a helyszíneket, ahol megismerkedtetek vagy azokat, amelyek valamiért kedvesek számotokra.

Sokan azért keresnek meg, mert szeretnének szép közös képeket, aminek eredményeként pl. remek slideshow lehet az esküvőn. Ilyenkor lehet kicsit vagányabb témákat és helyszíneket is bevállalni. A hétköznapi, „munkába járós” viselettől kezdve a klasszikus stíluson át az elegáns öltözékig bármit viselhettek. Előnyei:

  • „Gyakoroltok” az esküvő napjára, a kreatív fotózásra. Ha izgulósak vagytok, vagy nem fotóztak még benneteket, akkor tapasztalatot, gyakorlatot szerezhettek az esküvő napjára. Mindenképpen javaslom.
  • A jegyes fotózás egy kellemes délutánt is jelent, amikor csodaszép képekkel lesztek gazdagabbak.
  • Megismerjük egymás és az esküvő napján már ismerősként találkozunk újra.
  • Pozitív tapasztalat és örök emlék marad számotokra, nem beszélve az elkészült képekről.

Jegyespár A Mezőn Fekszik - Jegyes Fotózás

Esküvő előtt mennyi idővel szokták készíteni? – Jegyes fotózás tippek ötletek 1.

 

A sorozatot el lehet készíteni az esküvő előtt négy héttel és négy hónappal is. Tipikus a három hónap és fél év közöti időszak. Évszaktól függetlenül tavasszal, télen, nyáron, ősszel, – bármikor lehetséges.

 

Időjárási körülmények – Jegyes fotózás tippek ötletek 2.

Amikor nem extrém az időjárás: nincs +40 vagy -10 celsius, nem esik, vagy nem fúj a szél akkor szinte bármikor jó. Figyelni kell a szélmentes időjárásra. Enyhe szélben is dupla annyi fotót kell készítenem és a világítás is nehezebb.

 

 

A párom utálja, amikor fotózzák! Nem vagyunk fotogének.

Ezt a mondatot hallom a legtöbbször és mégis, amikor a párok megkapják a képeket büszkén mutatják barátaiknak, ismerőseiknek. Mi a siker kulcsa? Bíznotok kell bennem. A fotózás, a beállítások, a vizualitás az én asztalom, hogy jól mutassatok a képeken.

Jegyes Fotózás

Mindketten izgulósak vagyunk! – Jegyesfotózás tippek ötletek 4.

Ez a másik legtöbbször elhangzó mondat. Az én feladatom, hogy segítsek Nektek ezeknek az „akadályoknak” a leküzdésében. „Gyakorlat teszi a mestert”, ez a fotózásra is igaz, – az esküvői kreatív fotózásra már lesz gyakorlatotok. A másik, ami segíthet, feloldódni ebben a „szokatlan” helyzetben: A legjobb fotók mindig akkor születnek, amikor egymásra tudtok figyelni a pároddal. Én pedig megörökítem ezeket a boldog perceket. Biztos lehetsz benne, hogy mindent meg fogok tenni, hogy ellazuljatok és jó legyen a hangulat.

 

 

Hol legyen a jegyes fotózás?

Javaslom, hogy olyan helyet válasszatok, amihez valamiért személyesen is kötődtök. Például: ott ismerkedtetek meg, ott találkoztatok rendszeresen. Ha semmilyen jó ötlet nincs, akkor is tudunk megfelelő helyszínt találni Gödöllőtől a Budai-várig bárhol.

 

Mivel alap esetben két óra a jegyes fotózás ezért ne tervezz be több helyszínt! Időben nem fogunk így beleférni. Egy városközpont rengeteg lehetőséget rejt magában, így sok-sok lehetőség van egy kisebb területen is.

 

 

Javaslod-e az esküvő helyszínét jegyes fotózáshoz?

 

Nem. Hiszen valószínű itt készül majd az esküvői sorozat is! Természetesen kivételek mindig vannak.

 

Megfelelő páros fotózási helyszín a város?

Igen. Budapest hihetetlenül sok jegyes fotós helyszínnel bővelkedik, de a kisebb városok is kiválóak ehhez. Egy-egy visszatükröződő kirakat, vagy nagyvárosi esti fény kiemelten alkalmassá teszi erre.

 

Páros FotózásErdő vagy park alkalmas a jegyesfotózáshoz?

Határozottan igen!

 

 

Öltözködési tippek

– Fontos a kényelem.

– Olyan ruházatot javaslok, amiben kényelemesen, lazán érzitek magatokat.

– Ne vegyetek fel olyan ruhát, amit egyébként sem vennétek fel. Ha csak a fotózás kedvéért veszitek fel akkor lehet nem az a legjobb választás. A lényeg, hogy ne érezzétek magatokat feszélyezve a választott ruhában.

– Egymáshoz öltözzetek. A színek legyenek szolidak és harmonizáljanak egymással.

– Tornacipő is lehet, de csak akkor, ha ez a koncepció és mindkettőtökön ez van.

– A feliratos vagy emblémás pólókat, ruhákat jobb elkerülni, hiszen nem reklámfotózás a cél.

– Illúzióromboló, ha egyikőtök elegánsan öltözik, pl. „business casual”-ban jön, a másik pedig kinyúlt pólóban, kitaposott edzőcipőben jelenik meg.

– A farmer mindig, kényelmes és laza viselet.

 

Szerelmesek TélenSminkes tippek jegyes fotózáshoz

Nincs szükség profi sminkesre, de sosem árt! A profi sminkesek tökéletesen eltudják dolgozni a színeket és elfedni a bőrhibákat. A retusálás nem helyettesíti a sminkes feladatát. Érdemes egy picit erőteljesebb, de természetes sminkelést választani. A sok nem feltétlenül jobb.

 

– Javasolt az alapozót az esetleges bőrhibák miatt

– Ha lehet inkább matt színek, amik harmonizálnak a ruházattal. Légy önmagad!

– Egy kicsit erőseb színeket használj, mint amit egyébként szoktál, de ne vidd túlzásba. Egy eltúlzott sminkben lehet, hogy nem mutatnál jól a farmeros párod mellett.

– A púder az arcod csillogása miatt mindenképp szükséges.

– Rúzs lehet, de a szájfény feltétlenül. A csillogó ajkak mindig jól mutatnak a fotókon, csak javasolni tudom.

– A táskádban legyen nálad tükör és hajkefe, ha ki kell igazítani a dolgokat.

– A végleges sminket nézd meg természetes fénynél is.

– Csajok: Látogassátok meg a fodrászotokat az esemény előtt!

 

Kell-e vinni személyes dolgokat? Vihetjük-e a házikedvencet?

Igen. Ha van kedvenc tárgyatok, pl. plüss, vagy van valamilyen hobbitok, ettől válik személyessé a jegyesfotózás. Kutyát is nyugodtan hozhatsz. A kutyus jegyes és esküvő fotózásokon is fő „kellék” lehet. Figyeljetek a szállíthatóságra. Legyen innivalója a házikedvencnek. Jó, ha jön veletek valaki, hogy amikor már nyugtalanná válik a kutyus ő tudjon egyet sétálni vele.

 

Jegygyűrű

E-Session vagy jegyesfotózás?

Az angol Engagement-session szóból ered. Jelentése rugalmas, kötöttségtől mentes eljegyzési fotósorozat.

 

Mi a Love Session?

Egy egyszerű, nagy felhajtástól mentes páros fotózás. Miért? Mert mindenki megérdemel egy profi fotósorozatot a párjával, ehhez nem muszáj jegyesnek lenni! A páros fotózás az érzelmekről szól. Lehet, hogy már Te is gondoltál rá?!

 

Mennyi ideig tart a jegyes fotózás?

Általában két-három órát vesz igénybe. Függ attól, hány helyszínt látogatunk meg.

 

Mennyi kép készül?

Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 35-50 db professzionális fotót adok át az E-Session alkalmával.

 

Retusálást tartalmaz az ár?

Alap retust tartalmaz: bőrhibák eltüntetésére, enyhe korrekciók, pl apróbb toka igazítás, ha szükséges. Komplett test átalakítást, ruha fazonírozást, haj átalakítást vagy a helyszín

átalakítását nem tartalmazza az ár.

 

Mit jelent a klasszikus eljegyzés?

A klasszikus eljegyzés ugyanolyan hagyomány, mint az esküvő. Hasonló is egy kis esküvőhöz. A közeli rokonok meghívásával zajlik az eljegyzési vacsora. Ilyenkor általában nyilvános lánykérés is zajlik. Zenés, táncos keretek között történik. Fotózása több órát vesz igénybe, hiszen nemcsak rólatok, de a buliról is készülnek képek!

 

Mennyibe kerül a jegyes fotózás?Fiatal Pár - Jegyesfotózás

A jegyes fotózás árait és a rendelést itt találjátok >>

 

Jegyes fotózással szeretném a párt megajándékozni!

Egy utalvány formájába megtudod őket ajándékozni. Ezt e-mailben küldöm el számodra. Nagyszerű ajándék a fiatal párnak, hiszen nem őket terheli ez a költség, és nagy örömet szerzel Nekik.

 

Vállalsz-e más jellegű fotózást?

Igen, vállalok. Az esküvő fotózás mellett vállalok portréfotózást, családi-, kismama- és babafotózást, szalagavatók és diplomaosztók fotózását is.

 

Mit teszel a képek biztonságos tárolása érdekében?

Sajnos sok rém története lehet Internetes csoportokban olvasni, amikor a fotós hibájából elvesztek az elkészült fotók. Egy profi fotós viszont mindent megtesz, hogy az esélyét ennek a lehető legcsekélyebbre csökkentse: Több profi fényképezőgéppel dolgozok, amelyek egyenként két memória kártyára írnak. Amikor hazaértem, azonnal felkerülnek a képek több különböző adattárolóra (pl. NAS RAID tömb adatvédelem) és felhőbe is felkerül egy biztonsági mentés.

Back To Top