Skip to content

Jegyesfotózás – profi tippek, árak, helyszínek, tudnivalók

Jegyespár És Naplemente - Jegyesfotózás - Esküvői Fotós, Esküvői FotózásÉvről évre népszerűbb a jegyesfotózás a párok között. Szinte minden menyasszony és vőlegény szeretne profi jegyesfotókat az esküvőt megelőző időszakban Budapesten és vidéken is. A lánykérés, a gyűrűhúzás, a kettőtök közötti szeretet tökéletes kifejezése, ennek megörökítése, gyönyörű emléket jelent számotokra és a család számára is.

 

Amikor elhatározzátok magatokat néhány kérdésre választ kell találni: Milyen helyszínt válasszunk? Mi a legmegfelelőbb ruházat? Mikor, melyik évszakban legyen?

 

Jegyesfotózás helyszíne

A jegyesfotózás szinte bárhol lehet, csak rajtatok, a ti saját egyéniségeteken és kreativitásotokon múlik. Sok jegyespár egy egyszerű parkot választ, vagy akár vízpartot, erdőt, kikötőt, kilátót. Mások szívesebben mennek egy fotóstúdióba, ahol nem csak különféleszínű hátterek előtt, hanem hangulatosan berendezett környezetben készülhetnek el a képek. Lehet, hogy tanácstalan vagy? Tipp: Kérdezzétek meg a kiválasztott fotóst és egyéniségeteknek megfelelően biztos, hogy tud nektek segíteni. A helyszínnek mindig a személyiségetekhez kell passzolnia, hiszen csak ebben az esetben tudtok igazán feloldódni, ha nem feszengtek semmi miatt.

 

Jegyesfotózás időpontja

A jegyesfotózás időpontja bármikor lehet. A különböző évszakok, sőt a napszakok is számtalan különleges fotót tartogatnak a számotokra. Izgalmas lehet egy téli fotózás a havas tájjal, hegycsúccsal a háttérben. Tavasszal amikor ismét életre kel a természet, a virágok kinyílnak varázslatos és meseszerű a látvány. Ősszel a levelek aranysárga, barna szőnyeget terítenek elétek bámulatos fotós dekorációt teremtve.

 

A napnyugta „aranyórái”, vagy a naplemente utáni percek, napfelkelte különleges színei mind-mind ezernyi lehetőséget rejtenek magukban.

 

Ruhaválasztás jegyesfotózáshoz

Lehet ez nem is annyira fogas kérdés: Válasszatok egy olyan ruhát, amiben igazán jól fogjátok magatokat érezni jegyes fotózás közben, illik a személyiségetekhez és illik a környezethez is. Érdemes törekedni az egyszerűségre. Érdemes olyan ruhát választani, ami kicsit kortalan és nem megy ki a divatból. Amit 20 év múlva is szívesen megmutatsz a barátaidnak. Nincsenek rajta hatalmas márka felíratok. Érdemes a világosabb színek mellett dönteni, és elkerülni a neonszíneket. Persze kivétel ez alól, ha szándékosan valamilyen extrémebb stílust képviseltek.

 

Vannak, akik a jelmezes fotózást részesítik előnyben. Ki lehet bérelni mindenféle matróz, kalóz, hercegi és középkori ruházatot. Ha vannak tetoválásaitok mutassátok meg bátran, ha pedig kisbabát vártok, a jegyesfotózást lehet kismamafotózással is kombinálni. Mindig olyan öltözetet válassz, amivel azonosulni tudsz.

 

Jegyesfotózás árak, csomagok

Esküvői fotózás és jegyesfotózás kapcsán rendkívül széles a paletta. Jobb elkerülni a szélsőségeket.

Az egyik legfontosabb kritérium, hogy a fotós eddigi munkái mennyire ragadják meg a figyelmeteket. Milyen a képek minősége, színvilága, a kép harmóniája? Esküvői és jegyesfotósként szeretnék egy kis titkot is megosztani veletek: Mindig kisebb méretű, felbontású képet teszek fel a weboldalamra, mert ezt a Google is pozitívan értékeli. Másrészt nem szeretném a képeimet más „fotósok” oldalán viszont látni, akik „kölcsönveszik” a képeimet. Ha valaki teljesfelbontású képeket szeretne látni, nagyon szívesen küldök neki. A minőség és a szakmaiság mindig szempont kell, hogy legyen, amikor gyönyörű fotókat szeretnénk.

 

Jegyes fotózás árai, a különféle csomagok rendkívül széles palettán mozognak hazánkban is:

  • 10-15 képnél kb. 20-50 ezer Ft lehet a kiadás
    20-25 képnél pedig akár 50-75 ezer Ft körüli összegek mozognak.

 

Sok esetben extra szolgáltatásokat is igénybe lehet venni egy-egy fotózás alkalmával. Néha vannak plusz költségek is. Összegyűjtöttem egy szép kis csokrot a kérdésekből, amit fel lehet tenni a fotósnak:

 

  • Mennyi ideig tart a fotózás?
  • Asszisztens is segíti-e a fotózást?
  • Milyen módon lesznek átadva a fotók?
  • A jegyesfotózás ára tartalmazza-e a kiszállás díját, a parkolást, ha szükséges az autópályamatrica árát?
  • Igénybe vehető-e sminkes és fodrász segítsége?
  • Tartalmazza-e a jegyes / páros fotózás díja a stúdióbérlés költségét is?
  • Mikor kapjátok meg a képeket?

 

Foglalj időpontot időben!

Annak megfelelően, hogy rövid vagy hosszú jegyességre készültök, érdemes kiválasztani a számotokra legideálisabb helyszínt és időpontot. Érdemes hamar lefoglalózni a fotóst, mert a profi fotós naptára nagyon hamar betelik!

 

Ne idegenkedjetek a lehetőségtől, egy ilyen fotózás izgalmas és értékes program lehet számotokra!

 

Ha szeretnéd megismerni jegyesfotós áraimat, vagy csak egyszerűen kérdésed lenne, kattint IDE!

Nagyon szívesen segítek! ?

Back To Top