Skip to content

Esküvőszervezés: 42 legjobb tipp és ötlet, ha saját magadnak szervezed az esküvőt

Jó lenne egy tökéletes esküvő szervezési útmutató? Olvasd el és tudni fogod mit kell tenni! – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Esküvőszervezés

Esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek: Mindenekelőtt, egy esküvő megtervezése időnként meglehetősen nyomasztónak tűnik és ez teljesen érthető. Magyarországon is sok-sok pár van, aki szakembert bíz meg azzal, hogy az esküvő minden egyes részletét kidolgozza. Mégis rengeteg oka lehet annak, ha ezt a felelőséget önállóan felvállaljátok. Elképzelhető, hogy csak egy szűk költségvetésből tudtok gazdálkodni, vagy csak egyszerűen Ti szeretnétek kézben tartani az egész folyamatot és így lehetőségetek van minden apró részletet kidolgozva a saját álmaitokat megvalósítani az esküvő szervezéssel kapcsolatban.

5 Legjobb Tipp Az Esküvő Megszervezéséhez

Content:

 1. Az esküvői költségvetés
 2. Készíts egy fontossági listát az esküvő napjáról
 3. A menyasszony stílusa
 4. Legyél szervezett
 5. Segítségkérése az esküvő megszervezéséhez
 6. Az esküvőtervező könyv
 7. Az ellenőrzőlista
 8. Az évszak és a dátum kiválasztása
 9. Milyen a stílusod?
 10. Az esküvői helyszín adottságai
 11. Ki szerepeljen az esküvői vendéglistán?
 12. Beszélgess más párokkal az esküvő szervezéséről
 13. Mérd fel az adott helyszín lehetőségeit
 14. Csak olyan szolgáltatót válassz, aki tényleg megfelelő
 15. Minden esküvői szolgáltatói szerződést olvass el alaposan
 16. Vonj be másokat is az esküvőszervezésbe
 17. Foglalj le közös szálást a távolról érkezőknek
 18. Az esküvői ruházat beszerzése
 19. Legyen saját esküvői weboldalad
 20. Esküvői kívánságlista
 21. Ne feledd: soha nem vagy egyedül!
 22. Esküvő sajátkezűleg
 23. Vegyél ki egy kis szabadságot – együtt a pároddal
 24. Ne hagyd az utolsó pillanatra!
 25. A legjobb ceremóniamester, vagy vőfély kiválasztása
 26. Az esküvőd legyen személyes és szívhez szóló
 27. Szervezd meg a közlekedést
 28. Karikagyűrű vásárlás
 29. Az esküvő előtti események és költségek
 30. Tisztázd le magadban: Mit akarsz és mit nem
 31. Ki koordinálja a teljes napot?
 32. Közösségimédia stratégia létrehozása
 33. Polgári szertartás megszervezése
 34. Mézeshetek megszervezése
 35. Esküvői pohárköszöntő
 36. Esküvői rendezvény részleteinek véglegesítése
 37. Lejátszási lista készítése
 38. Írj fogadalmat
 39. Eseménynaptár készítése
 40. Mérd fel az idődet reálisan – esküvőszervezés tippek és ötletek
 41. Mondj köszönetet
 42. Fókuszálj a nagy képre

42 nélkülözhetetlen tipp a saját esküvőtök megtervezéséhez - esküvőszervezés - a legjobb tippek, ötletek

Az egésznek a szervezés, szervezettség a kulcsa: csak így lehet előre haladni az esküvői tervek megvalósításához. Lesznek döntéseink, készítünk listákat, kitűzünk határidőket és mindezt a mindennapi élethez igazítjuk. Az első és legfontosabb lépés, hogy biztosíts elegendő időt az egész esküvő megvalósításához. Egy ütemtervet kell készítened, ami mint egy jóbarát segíteni fog lépésről-lépésre. Kb. egy évre van szükséged, hogy minden a helyére kerüljön. Fontos, hogy a párodat is bevond minden jelentős lépésbe. Persze a legjobb, ha az egészet együtt szervezitek, mert ez mindkettőtök esküvője. Hol is kezdjem? Talán ott, hogy ne feledkezz meg a legfontosabbról: Legyen számodra, számotokra az esküvő szervezése vidám és szórakoztató, mert ez rólatok szól! Ne vessz el túlságosan az apró részletekben, hanem összpontosíts arra, ami valójában fontos: Ünnepeljétek a kettőtök szerelmét, a házasságkötésetek pompáját a barátaitok és családotok körében.

 

Íme a 42 legjobb tipp és ötlet az esküvőtök megtervezéséhez, a szolgáltatói szerződéskötéstől az esküvői fotós választáson át a józan ész megőrzéséig.

Határozzátok meg az esküvői költségvetést és tartsátok is be! – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Esküvőszervezés1. A költségvetésed lesz az esküvővel kapcsolatos döntéseitek legfőbb mozgatórugója, ezért ez az egyik legelső dolog. Lehet, hogy valamelyik családtagotok szeretne hozzájárulni a költségekhez, ezért beszélgessetek vele arról, hogy miben tud hatékony segítséget nyújtani a számotokra. Ha ti álljátok a teljes költséget, akkor alaposan meg kell beszélni a pénzügyeket. Készüljetek fel és tájékozódjatok, hogy egy valós költségvetést tudjatok megtervezni. Sajnos sok pár nem elég körültekintő és néhány fontos kiadásról megfeledkezik. Miután mindent alaposan felmértetek és összeadtatok tartsátok be és ne lépjétek túl a költségkeretet. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Készíts egy fontossági listát az esküvő napjáról

2.Beszéld meg a pároddal, hogy mi legyen az esküvőtök három legfontosabb szempontja. Mi a lényeges számotokra? A helyszín, az esküvő dátuma, egy bizonyos esküvői fotós, vagy az élő zenekar? Tegyétek prioritássá ezeket a részleteket, de ha szükséges legyetek készek kompromisszumot kötni a többivel kapcsolatban. Ez segíteni fog abban, hogy a tervezett költségvetésen belül maradjatok és valóban arra összpontosítsatok, ami igazán lényeges.

A menyasszony stílusa

3.

EsküvőszervezésTaláld meg azt a stílust, ami leginkább tetszik neked. Az interneten rengeteg inspirációt találsz, ami segít számodra is megtalálni az igazit, – Pinterest, Instagram, különböző nyomtatott és online magazinok, – kezd el kutatni ezeket. Tallóz a lehetséges esküvői szalonok oldalán és ne terheld magad olyan információkkal, amik pl. csak tengerentúl elérhetőek. Segít a könnyebb áttekintésben, ha létrehozol pár Pinterest táblát. Segítséget jelenthet, ha az ötleteidet kitűzöd egy parafatáblára, vagy egy kollázst hozol létre egy posztertáblán, – ez segít kitalálni, hogy milyen megjelenést szeretnél valójában, segít, hogy az egyes dolgok igazodjanak a teljes képhez, elképzeléshez.

Legyél szervezett

4.

Ahhoz, hogy minden irányítást kézben tartsatok használhattok: különféle ellenőrző listákat, táblázatokat, Excelt, Google dokumentumokat, – bármit amivel összegezni lehet a gondolataitokat, a költségvetést, és a számlákat egy helyen. Számos jobbnál-jobb online oldal és alkalmazás létezik, ami ebben szintén a segítségetekre lesz. Ilyenek például a WeddingHappy, amivel a tennivalóinkat szervezhetitek meg és az AllSeated, amivel ülőhelyek és a helyszín elrendezését lehet megtervezni.

Segítségkérése az esküvő megszervezéséhez

Esküvőszervezés5.

Ne érezd magad egyedül az esküvőtervezési folyamatban. Beszéld meg folyamatosan a részleteket a pároddal. Az ő véleménye rendkívül fontos, még akkor is, ha csak bizonyos részletekkel szeretne foglalkozni. A közös cél érdekében végzett munka tovább erősíti a kapcsolatotokat, de abban is segít, hogy csapatként tudjatok közös döntéseket hozni. Ha együtt szervezitek az esküvőt az sokkal szórakoztatóbb, sőt viccesebb, mint mikor egyedül kell minden területen helytállnod. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Wedding photographer quote request

As every photo session is different, I will prepare an individual quote according to your needs by filling in the form below. Why pay more for something you don't need? If you have any questions about photography - feel free to contact me, I'm happy to help.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Step 1 of 2
Name

Legyen egy esküvőtervező könyvet – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Esküvő Szervezés Könyv6.Azok a párok, akik az esküvőtervezési folyamat mellett döntenek általában nem számítanak profi tervezőnek, vagy koordinátornak. A hagyományos illemtan és útmutató (így például az Esküvői könyv) rengeteg információt és szakértői tanácsot tartalmaz, beleértve tippeket és trükköket. Sőt sok kiváló példát is mutat arra is, hogy kell haladási naplót és ellenőrzőlistát készíteni. Esküvőtervező könyvet hazai könyvesboltokban is lehet vásárolni. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Az ellenőrzőlista

Esküvő Szervezési Tippek - Alma, Füzet És Toll7.

Az ellenőrzőlista segíteni fog a célok vizualizálásában, hogy helyes fontossági sorrendet alakíts ki anélkül, hogy hirtelen elárasztanának a feladatok. Amikor ez kész van, érdemes kinyomtatni és kitenni a hűtőszekrényre, vagy az íróasztalra, hogy mindig szem előtt legyen.

Az évszak és a dátum kiválasztása – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

8.

Válassz néhány időpontot, ami ideális lenne az esküvőtök megrendezésére. Próbálj rugalmas lenni az esküvői helyszín és a szolgáltatók kiválasztásánál. Vedd figyelembe azokat a külső tényezőket, hogy egy-egy dátum mennyire népszerű más leendő házasok számára. Esküvői fotósként én is azt tapasztalom, hogy a különféle szolgáltatók a május – szeptemberi időszakban túltelítettek és ezért gyakran az áraik is jóval magasabbak ebben az időszakban. Vannak dátumok és helyszínek, ahova a meghívottak csak nehézségek árán tudnak ellátogatni és az évszakok között is vannak árkülönbségek. Ezért ezt is figyelembe kell venni. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Milyen a stílusod?

9.

EsküvőszervezésLegyen szó egyedi esküvői színekről, szezonális-, vagy stílus inspirációról vagy tényleges témáról (például a Roaring Twenties a „viharos húszas évek”), érdemes megválasztani egy koncepciót az esküvő megszervezéséhez. Miután kiválasztottad a saját stílusodat, hidd el sokkal könnyebb lesz szem előtt tartani az esztétikát és könnyebb meghozni a tervezési döntéseket is. Ha ezt megfogadod, ez tényleg segíteni fog az összpontosításban, hogy valóban olyan legyen az esküvőtök, mint amit megálmodtál.

Az esküvői helyszín adottságai – esküvőszervezés tippek, ötletek

10.

Bizonyára nagyon romantikus megrendezni egy esküvőt egy erdő közepén a réten, de bizony vannak helyek, ahova mindent oda kell hozatni: székeket, vacsorát, sátrat és még rengeteg dolgot. Ez nem kevés szervezést, szállítást, bérlést, munkaerőt kíván. Ezzel szemben például egy étteremben, vagy hotelben megrendezett esküvő nagymértékben leegyszerűsíti a tervezési folyamatot, mivel szinte minden egy helyen rendelkezésre áll, ami az esküvőszervezéshez szükséges, beleértve a székeket, asztalokat, és a gyakorlott személyzetet is.

Ki szerepeljen az esküvői vendéglistán? – esküvőszervezés tippek, ötletek

11.

A vendéglistával kapcsolatos döntések sokszor igen nehezek. Ezek nagyban függenek a helyszíntől és a költségvetéstől. Üljél le a pároddal és a legfontosabb családtagokkal. Állítsátok össze együtt az esküvői vendégek listáját. Jó esély van rá, hogy néhány embernek le kell maradnia róla. Arról is döntést kell hozni, hogy meghívjátok-e egy családon belül a gyerekeket, és pl. a munkatársad élettársa is eljöhet-e?

Kapcsolódó tartalom: Kit hívjak meg az esküvőmre?

Beszélgess más párokkal az esküvő szervezéséről

Beszélgetés Más Párokkal Az Esküvő Megszervezéséről12.

Nem rég részt vettél egy olyan esküvőn, ami nagyon tetszett? Kérj tanácsot, attól az adott pártól. Egészen biztos, hogy vannak olyan esküvőszervezéi tippek és trükkök, amit menetközben megtanultak és amit szívesen megosztanának veletek. Néhány esetben pedig a barátok és a család lesz a legjobb erőforrás számotokra.

Mérd fel az adott helyszín lehetőségeit

13.

Mielőtt bármilyen szerződésnél aláírod a szaggatott vonalat, feltétlenül mérd fel az árakat, a csomagokat és az esetleges korlátozásokat (ideértve a minimális költségkeret ráfordítást és a vendégek minimális létszámát is). Hasonlítsd össze a szóba jöhető lehetőségeket ilyen szempontból is, abban az esetben is, ha van olyan helyszín és csomag, ami nagyon tetszik. Nézz utána a különböző véleményeknek az adott szolgáltatóval kapcsolatban. Mielőtt megállapodnál az árról, kérdezz körbe, és nézd meg, a többi helyszínen hasonló szolgáltatásért mennyit kell fizetni.

Csak olyan szolgáltatót válassz, aki tényleg megfelelő – esküvőszervezés tippek, ötletek

14.

Az esküvői szolgáltatók foglalásánál különösen fontos, hogy ne siess el semmilyen döntést. Fontolj meg legalább néhány különböző lehetőséget, hogy megbizonyosodj arról, hogy valóban megéri azt a pénzt és még így is a költségvetéseden belül maradj.

A jó esküvői szolgáltatók tudják csak azt biztosítani, hogy az adott nap rendkívül emlékezetes legyen és minden zökkenőmentesen történjen. Ezért győződj meg arról, hogy olyan emberek fognak segíteni, akikkel igazán hatékonyan tudsz együttműködni. Nekik érezniük kell a látásmódodat, neked pedig képesnek kell lenned bízni bennük abban, hogy a feladataikat jól végrehajtják.

 

Figyeld meg, hogy kommunikálnak, amikor veled beszélnek. Ha a kommunikációs stílusuk nem megfelelő, vagy megbízhatatlannak, vagy érdektelennek tűnek már ebben a szakaszban, akkor nem ők a te embereid. Soha né érezd azért rosszul magad, mert menetközben kérdéseket teszel fel nekik.

Minden esküvői szolgáltatói szerződést olvass el alaposan

Esküvőszervezés - Szolgáltatói Szerződés15.

Mielőtt bármilyen szerződést aláírnál, feltétlenül ismerd meg az esküvői szerződés minden egyes részletét, amit a szolgáltatókkal meg fogsz kötni. Természetesen ellenőrizd le a dátumot, helyszínt, időpontokat, a különböző díjakat és felárakat. Ellenőrizd a színeket, a mennyiségeket, stb, – mindennek szerepelnie kell a szerződésben, mert ha nem, vagy helytelenül van leírva, akkor vagy nem, vagy nem megfelelően fogják végre hajtani. Légy óvatos a különböző záradékokkal kapcsolatban! Ez akár piros zászlót is jelenthet! A lemondás feltételei szélsőséges esetben, vagy ha a szolgáltató részéről nagyon egyoldalú a szerződés, ez mind-mind figyelmeztető jel lehet. Egy szerződésnek tartalmaznia kell azt is, ha bármelyik fél lemondja és nem csak azt az esetet, amikor az ügyfél mondja le. Gondosan olvasd el a szolgáltatási kör megváltoztatására vonatkozó irányelveket, ez azt jelenti, hogy az árakat milyen módon lehet módosítani, ha bármilyen lényeges változás történik. Az ilyen irányelvek az esküvői szolgáltatókra is vonatkoznak, de meg kell győződnöd arról, hogy ismered a feltételeket. Ha például a szerződés 50 fős vendéglista ellátását tartalmazza, de később úgy döntesz, hogy 100 embert fogtok meghívni, akkor előfordulhat, hogy erre az esetre már más díjszabás vonatkozik. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy egy adott helyszínen minimális vendégszám szükséges, ami problematikus lehet, ha kevesebb visszajelzés érkezik a résztvevőktől, mint amennyi az eredeti becslésetek volt.

További hasznos infók az esküvői szolgáltatói szerződésről >>>

Vonj be másokat is az esküvőszervezésbe – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

16.

Azok a barátaid és családtagjaid, akik eljönnek az esküvőtökre érzelmileg és a gyakorlatban is segítséget tudnak nyújtani számotokra a szervezésben és a nagy napon. Beszéld meg a pároddal mekkora lenne számotokra az ideális létszám. Gondold át kire milyen feladatot lehetne rábízni és vajon tényleg képes lenne-e segíteni az esküvői tervezés során?

– esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Foglalj le közös szálást a távolról érkezőknek

17.

Függetlenül attól, hogy hatalmas esküvőt terveztek, vagy egy kis helyi ünnepet, szinte biztos, hogy néhány vendégnek szüksége lesz egy szálláshelyre, ahol ott maradhat és kipihenheti magát. Ez egy szép gesztus, ha figyelembe veszitek és a megfelelő számú szobát lefoglaljátok egy szállodán belül. Ez nagy segítség lehet a távolról érkezőknek. Sok szálloda kedvezményes árat tud biztosítani a kért szobák számától függően.

Az esküvői ruházat beszerzése – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

18.

A tökéletes esküvői ruha megtalálása önmagában is egy kihívás. Javaslom, hogy kezd el ennek a felkutatását közvetlenül az esküvői helyszín kiválasztását követően. Ez legalább kilenc hónappal legyen a nagy nap előtt, mivel ez elegendő időt biztosít a bérlésre, vagy vásárlásra és a szükséges átalakításokra.

Az esküvői lagzi zenekarát, vagy DJ-t, és az esküvő fotós lefoglalását körülbelül hét-nyolc hónappal az esküvő dátuma előtt kell elrendezni. A ceremóniamester, vagy a vőfélyt elég lefoglalni 5-6 hónappal az esküvő előtt.

Ne felejtsd el, hogy az esküvőt megelőző hetekben ruhapróbára is sor kerül majd. Az esküvő napján a menyasszonyi ruhán kívül jó pár ruhaszettre szükség van még.

– esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Legyen saját esküvői weboldalad

19.

Egy 80-100 fős esküvőnél már érdemes elgondolkodni egy saját esküvői weboldal elkészíttetésén. Kerüld el a végtelen e-mail és SMS áradatot, amik a vendégeitektől érkeznek. Érdemes beállítani egy egyszerű weboldalt erre a célra: Itt minden vendég megnézheti az esküvő részleteit. Tartalmazzon fontos információkat, például dátumokat, időpontokat, helyszíneket, öltözködési szabályokat, regisztrációkat, szállítást, napirendet. Minden, ami megjelenik a meghívókon, jelen kell lennie a weboldal üdvözlő oldalán. Persze a legolcsóbb módja, ha egy egyszerű Google űrlapot készítesz. De én például egésznapos esküvő esetén minden megrendelőnek ajándékba adom a webes esküvői fotógalériát.

Esküvői kívánságlista – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

20.

Pároddal együtt nagyon hamar ki kell találjátok, hogy milyen ajándékokat szeretnétek kapni az esküvőn a vendégektől. Persze legegyszerűbb lenne, ha mindenki pénzt ad, de ez nem mindig így szokott történni. A finanszírozott ajándék listára fel lehet venni kevésbé megszokott dolgokat is, mint pl. a nászút költsége, az új lakás előlege, vagy éppen jótékonysági hozzájárulás is lehetséges. Ezek gyakran hazánkban sem idegen dolgok már. Az efféle kívánság listát az esküvő webhelyén vagy egy külön kártyán kell feltüntetni, soha nem az esküvői meghívón.

Ne feledd: soha nem vagy egyedül!

Esküvőszervezés21.

A menyasszony és a vőlegény családtagjai és barátai, készen állnak arra, hogy erősségeiknek megfelelően segítsenek. De időnként segítséget kell kérned, és néha delegálni kell a feladatot, vagyis meg kell bízni a másikban, hogy valóban segíteni akar és tud is. Amikor már azt kezded érezni, hogy túlságosan sok a feladat és ezeket nem tudod (tudjátok) jól ellátni, ez az a pillanat, amikor segítő kezekre lesz szükséged. Bármilyen apró dologról is legyen szó, mindig jól jön a segítség, ami a kapcsolatotokat is tovább fogja erősíteni. Soha ne érezd magad rosszul amiatt, mert megkérsz valakit és esetleg ott van benne a visszautasítás lehetősége.

Esküvő sajátkezűleg – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

22.

A sajátkezűleg elkészített dekoráció költséghatékony és nincs kétség, hogy személyesen is kötődsz ezekhez, hisz időt és energiát teszel az elkészítésükbe. De mindezt bölcsen kell tenni: Könnyű átesni a ló túloldalára és a végén már egyáltalán nem győződ a sok feladatot. Rengeteg mindent el lehet előre  készíteni: üdvözlő csomagokat, asztalidíszeket, stb. Viszont az esküvői virág dekorációhoz és az ételek elkészítéséhez a szakmai segítség a legjobb.

Esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek.

Vegyél ki egy kis szabadságot – együtt a pároddal

Lány Rózsával - Esküvőszervezés23.

A saját érdekedben szükséged lesz egy kis szabadidőre is, amikor csak egymásra figyeltek a pároddal és bármiről beszélgethettek, csak nem az esküvő tervezéséről. Bízz bennem, szükséged lesz pihenésre.

Ha lehetőséged van egy héttel az esküvő előtt vegyél ki szabadságot a munkahelyeden. Ez segít abban, hogy minden részlet a helyére kerüljön és így az esküvő előtti napok kevésbé lesznek stresszesek.

Ne hagyd az utolsó pillanatra! – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

24.

Kezd el tervezni az esküvőt, amint le van fixálva a helyszín és az időpont. A meghívók hónapokkal előbb szoktak kimenni. Ha a vendégeknek külön szállást is kell biztosítani, akkor minden egy kicsit előbb történik, hiszen a szállást és az ellátást le kell foglalni mindazok számára, akik ezt igénylik. A részvételi szándékot ezért minél hamarabb kell jelezni, hogy ne legyenek fennakadások az utolsó pillanatban.

– esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

A legjobb ceremóniamester, vagy vőfély kiválasztása

25.

A ceremóniamester, vagy vőfély feladata rendkívül kiváltságos. Nem mindegy, hogy kit bíztok meg vele. Bárki is lesz az ő közreműködése az egész esküvő számára megadja az alaphangot. Ha nem egy barát, vagy családtag fogja ezt a szerepet elvállalni, akkor egy alapos kutatásra lesz szükséged, hogy a személyes megismerkedés és az ajánlások révén a számotokra legjobbat válasszátok.

Az esküvőd legyen személyes és szívhez szóló

26.

Akár kis családias, vagy éppen nagy léptű, netán a hagyományokat szorosan követő esküvőt szervezel legyen az esküvő személyes, legyenek benne meghitt és szívből jövő elem, ami igazán különlegessé és rátok jellemzővé teszik életetek nagy napját. Ez a te napod, formáld olyanná, hogy jól érezd magad!

Szervezd meg a közlekedést – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

27.

Nagyobb esküvők alkalmával az esküvői szállítás megszervezése külön megoldandó feladatot jelent. Helyszíntől függően a saját és a násznép szállításához is szükségetek lesz különböző járművekre. Nem mindenki kocsival érkezik a helyszínre. Bizonyos esetekben pl. városon kívüli helyszínnél jól jöhet, ha a násznép számára lesz egy csoportos transzferjárat. A buszbérlés egy csapásra megszabadít ettől a problémától. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek.

Karikagyűrű vásárlása

Esküvőszervezés28.

Egy esküvő szervezés sok lényeges és kevésbé lényeges elemből áll, de van két dolog, ami ideális esetben egész életen át tart. Az egyik, ami újra és újra előkerül az az esküvői fotóink. Ezért fontos, hogy profi esküvői fotóst válasszál.

A másik a karikagyűrű. Ezt egy életen át viseljük, vagy mint én is: emlékként őrzöm édesapámét. Napjainkban hatalmas a választék és talán pont ezért, nem is annyira egyszerű kiválasztani az igazit. Az anyag, a design, a méret mind-mind meghatározó lehet ár szempontjából. Szánj rá elég időt, hogy megtaláld, vagy akár elkészíttesd az igazit.

Az esküvő előtti események és költségek

29.

Bizony esküvőszervezéskor ezzel nem mindenki számol, de tény, hogy költsége van az eljegyzési ünnepnek, a lány- és legénybúcsúknak, a tánctanárnak és más formális, vagy kevésbé formális találkozóknak. Készíts egy listát a „kötelező” találkozókról, szülő és rokonlátogatásokról, amit az esküvő előtt mindenképp meg kell ejteni. Ebben az esetben is felmerülhetnek utazási és egyéb költségek.

Tisztázd le magadban: Mit akarsz és mit nem

Esküvőszervezés30.

A ti esküvőtől, kettőtökről szól. Ha úgy érzitek, hogy a hagyományok túlságosan kényelmetlen, avitt és régi, vagy egyszerűen csak más stílusú esküvőt szeretnétek szervezni, akkor ezeket az elemeket vedd ki az esküvődből. Minden hagyomány egyszer forradalmian újnak számított és felülkerekedett más hagyományokon, de mára kiment a divatból. A tradíció szép dolog, akkor ha jelentőségteljes a számodra.

Ki koordinálja a teljes napot?

31.

Még abban az esetben is, ha nem szeretnéd kiadni az esküvőszervezés lehetőségét a kezedből érdemes megbízni valakit, aki az esküvő napján odafigyel a részletekre. Aki fogadja a szállító cégeket, és a különböző szolgáltatókat. Eligazítja a DJ-t, az esküvő fotóst, a vendégeket mindig a megfelelő helyre irányítja a nap folyamán. Valószínűleg ezekre neked nem lesz időd a napközben. Esküvő fotósként tapasztalom, hogy sokszor már egy, másfél évvel korábban lefoglalnak a nagy napra és annak, aki az utolsó pillanatban szeretne felkérni minimális az esélye, hogy pont lesz egy szabad időpontom. Ugyan így ne hagyd az utolsó pillanatra az esküvői koordinátor felkérését sem. Hidd el óriási segítség lesz a számodra, ha előtte mindent alaposan átbeszéltek és tisztázzátok, hogy mik a feladatkörei. – esküvőszervezési tippek, trükkök, ötletek

Közösségimédia stratégia létrehozása

Esküvőszervezés: A Közösségimédia Stratégia Létrehozása32.

Nincs mindig lehetőség arra, hogy az összes meghívott jelen tudjon lenni az eseményen. Ma már számtalan esetben a polgári szertartást, vagy akár más eseményeket is online formában, élőadásban közvetítenek a párok. Az esküvőszervezés során érdemes átgondolnod ennek a lehetőségét. Azok számára, akik nem tudnak jelen lenni, létre lehet hozni egy Facebook eseményt, ahol az élő közvetítés mellett, még számtalan módja van a megosztásnak. Másrészt, ha nem szeretnéd, hogy a vendégek saját fotókkal, videókkal árasszák el az Internetet az esemény előtt a levezető tegyen egy gyors bejelentést.

Polgári szertartás megszervezése – esküvőszervezés: a ceremónia

33.

A polgári szertartás az egyik legfontosabb pillanata, amikor hivatalosan férj és feleség lesztek. Ahhoz, hogy az anyakönyvi hivatalnál minden zökkenőmentesen történjen érdemes elolvasnod ezt a bejegyzést. >>> Itt minden részletet megtudhatsz a polgári szertartásról: Milyen íratok szükségesek? Mennyibe kerül a szertartás Magyarországon? Mennyi idővel korábban kell jelentkezni a házasságkötésre? Esküvő fotósként tapasztalom, hogy a házasságkötőtermek között óriási a különbség. – esküvőszervezés: a ceremónia

Van, ahova igazán kellemes belépni, mert elég modern és kellemes a környezet, – nem kérdés, hogy ilyen helyen gyönyörű fotók készülnek majd. Ilyen például a Budapest 16.ker házasságkötő terem és polgármesteri hivatal.

Van klasszikus stílusú. Például a Barabás villa házasságkötő terem.

Sajnos szépszámmal vannak olyan termek is, ahol legalább 30-40 éve megállt az idő: Ütött-kopott harmónium van a terem közepén, törött elosztó lóg a falról. Ilyen például a péceli és 17. ker házasságkötő terem.

Az anyakönyvvezető hozzáállása sem mellékes: Néhányan 8-10 perc alatt „végeznek” a párokkal. Míg másoknál tényleg érzed azt, hogy fontos vagy és nem csak egy vagy a száz közül.

Ha készen álltok a polgári szertartás fontos lépésére és elkezditek a szervezést, akkor ez a cikk nagy segítség lesz számotokra. – Polgári szertartás megszervezése, – Esküvőszervezés: hasznos tippek, trükkök, ötletek.

Mézeshetek megszervezése, – pihend ki az esküvőszervezés bonyodalmait

34.

Az esküvő és az álom nászút egyidejű megtervezése nemcsak drága, de nagyon időigényes is. Különösen, akkor ha mindent magatok csináltok. Jó megoldás lehet erre, ha egy kicsit elhalasztjátok a nászút tervezését. Sok pár javasolja a nászút későbbre halasztását, hogy valóban mindent értékelhessenek és ne legyetek túlságosan fáradtak az esküvőtervezéstől, hogy teljes mértékben élvezhessétek a házasságkötés utáni kiruccanást. – Esküvőszervezés: hasznos tippek, trükkök, ötletek.  – mézeshetek megszervezése, – pihend ki az esküvőszervezés bonyodalmait

Esküvői pohárköszöntő

35.

Az esküvő egyik legmeghatóbb része, amikor elhangzanak az esküvői köszöntők. A tósztot olyan személyek mondják el, akik közeli, szoros kapcsolatot ápolnak az ifjú párral, így például az örömanya, örömapa, tanúk és testvérek. A régi és mély kapcsolat miatt a beszédek is nagyon meghatóak és őszinték.

Kinek van lehetősége tósztot mondani az esküvőn? Mikor van a beszéd ideje?
Nincs általános írott szabály, hogy ki mondhat és kinek nem kell beszédet mondani. Általában az mond beszédet, aki akit felkér az ifjú pár, de nagyon sokszor másoknak is van erre lehetősége.

Hagyományosan az örömapa, örömanya, tanúk és testvérek szoktak pohárköszöntőt mondani. Természetesen nem kötelező, hiszen legtöbben nincsenek hozzászokva, hogy 100-150 ember előtt beszédet mondjanak. De mindenképp érdemes felkérni erre a kitüntető feladatra egy-két személyt, akire minden körülmény között számíthattok. Így a Ti esküvőtök sem marad tósztok nélkül. – esküvőszervezés: hasznos tippek, trükkök, ötletek – pohárköszöntők az esküvőn

Esküvői rendezvény részleteinek véglegesítése, avagy az esküvőszervezés a végéhez közeledik

36.

Az esküvő dátumának közeledtével jelentkezz be a rendezvény helyszínére, hogy az apró részleteket és esetleges változásokat le tudd fixálni. Az esküvő napján érdemes korán kezdeni az előkészületeket, de bizonyos esetekben a rendezvény helyszínen más események is folynak ugyanazon a napon. Ügyelj arra, hogy minden fontos részletről még időben informáld a különböző szolgáltatókat. – esküvőszervezés: hasznos tippek, trükkök, ötletek – esküvői rendezvény részleteinek véglegesítése

Lejátszási lista készítése

37.

Függetlenül attól, hogy van-e élő zenekarod, DJ-d, vagy saját magad állítod össze a lejátszási listát. Ki kell találni az összes kulcsfontosságú dalt, amit feltétlenül le akarsz játszani a lakodalom alatt. Esetenként ugyanilyen fontos lehet, hogy egy olyan lista elkészítése is, amit biztosan nem szeretnél hallani. – esküvőszervezés: hasznos tippek, trükkök, ötletek –

Írj fogadalmat – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

38.

A következő tippem az esküvőszervezéshez: Egy pillanatra tedd le az esküvőszervező kalapot, és vedd fel a leendő házasok fejdíszét. Kényeztesd magad egy kis nyugalommal, hogy összeszedd a gondolataidat, miközben kigondolsz egy szerelmi vallomást, egy nászfogadalmat melyet elmondasz majd a leendő házastársadnak. Ne csak egy szerelmes levelet alkoss a kedvesednek, hanem ügyelj arra, hogy a jegyzeteidbe néhány tényleges ígéretet is belefoglalj. Végül is nem véletlenül hívják fogadalomnak.

Esküvőszervezés: eseménynaptár készítése

39.

Egy átfogó esküvői napirend (eseménynaptár) elkészítése biztosítja, hogy mindenki tisztában legyen az időpontokkal és a helyszínekkel. Ez segít abban, hogy a nap eseményei tényleg zökkenőmentesen menjenek. Az eseménynaptárnak tartalmaznia kell olyan dolgokat, mint a haj- és sminkelési időpontok, a beszállítók érkezésének időpontja, a szertartás helyszínére való szállítás/érkezés időpontjai, a vendégek fogadásának időpontja, a köszöntők, az első tánc, és a torta felvágásának időpontja, stb. Nyomtassa ki, vagy küld el e-mailben) a másolatokat az CM-nek, az esküvői fotósnak, a tanúknak, a legfontosabb családtagoknak, az összes szállítónak és bárkinek, akinek tudnia kell róla. – Esküvőszervezés: hasznos tippek, trükkök, ötletek.

Mérd fel az idődet reálisan – esküvőszervezés tippek és ötletek

40.

Amikor a tervezés utolsó néhány hetére kerül a sor (és amikor már különösen ideges vagy az esküvőszervezés miatt), nézd át a kilométeres tennivalólistát, és nyugodtan dobj ki három dolgot. Igen, vágj ki három dolgot! Nem olyan fontos dolgokat, amelyekhez egyszerűen nincs kedved, mint például a bevonulási dal kiválasztása, vagy a végső részletek egyeztetése az összes szállítóval. Csak az olyan túlzásba vitt feladatokat hagyd ki, mint a “Just Married” táblák kézzel történő festése, vagy a sütik sütése az üdvözlő táskákba. Húzzátok ki őket, és fogadjátok meg, hogy nem gondolkoztok ezen többet.

Mondj köszönetet

41.

Mindenképpen gondoskodj apró ajándékokról a násznépnek és bárki másnak, aki nagy szerepet játszott az esküvőszervezésben – beleértve a barátokat, akik segítettek az esküvőszervezésben, előkészítésben, lebonyolításában, és természetesen a szülőket vagy más családtagokat, akik ott voltak mellettetek és támogattak az út során. Ne habozz, hogy az esküvői köszöntő során is adjatok nekik egy különleges kis köszöntőt.

Fókuszálj a nagy képre

42.

Legyetek jelen a pillanatban és érezzétek a szerelmet – megházasodtok! Ne aggódj az apróságok és az esküvőszervezés miatt, és amiatt sem, ha néhány dolog nem tökéletes. Ha idegeskedtek vajon, mit fognak a vendégek egészen biztosan észrevenni? Egy stresszes párt, akik az utolsó pillanatban felmerülő részletekkel terheltek. Mire eljön az esküvő napja, próbálj meg lazítani, és élvezd a különleges pillanatokat szeretteiddel. – Esküvőszervezés

Wedding Photographer Prices

Premium quality

Part of my job is technical development, and I don't like to compromise on that. So you can only expect high, premium quality from me.

Fotós Pontos Érkezése

Moments caught

It's not just about the aesthetic experience, it's about telling a real story: emotions and a moment captured in images.

Rövid Fotó Átadási Határidő

Fast delivery time

With me, you don't have to wait long for the pictures. I always strive to deliver finished images in the shortest possible time.

Kényelmes Fotó Válogatás

Comfort

You can select your photos in the comfort of your home. I'll work on the photos that are best for you.

Back To Top