skip to Main Content

Vendégként az esküvőn, – avagy az esküvői fotós sem csak dolgozni jár az esküvőkre

Vendég gratulál a menyasszonynakNéha nagyon furcsa érzés, hogy nem esküvői fotósként vagyok jelen egy-egy esküvőn. Mindig odatéved a szemem, hogy a kolléga épp mit csinál. Én vajon mit tennék másképp?!

 

Az esküvő nem csak az ifjú párnak boldogság, hanem a családnak és a vendégeknek is. Ezt az önfeledt örömöt néha elhomályosítja az a tény, hogy az esküvőt megelőzően heves fejszámolásba kezdünk: Meghívott vendégként mibe is fog ez kerülni? 😊

 

A kiadások között kisebb és nagyobb tételek is szerepelhetnek. Természetesen az alábbiak közül nem biztos, hogy mindegyik ránk is vonatkozik. De egy biztos a jegyespár számít a társaságunkra, ezért tegyünk meg mindent, hogy jelen tudjunk lenni a nagy napon.

 

A nászajándék

A legfontosabb költség, ami elsőre az eszünkbe jut az a nászajándék költsége. Lehet, hogy kreatív ajándékunk van, lehet, hogy hagyományos módon pénzt szeretnénk adni, – mégis nagyjából hasonló összeg terheli a pénztárcánkat. Nászajándékra egy vendég átlagosan 14 000 – 40 000 forintot költ, – attól függ, hogy milyen viszonyban vagyunk a jegyespárral.

 

Utazás

Hogy jutunk el az esküvő helyszínére? Saját autóval? Taxival? A közlekedés különböző formái más és más kiadást jelentenek a távolságtól és az utazás jellegétől függően. Legyen ez most 5000/fő.

 

Szállás

Ki fizeti a szállást (amennyiben szükségünk van rá). Függ attól, hogy milyen kapcsolatban állunk a jegyespárral. Ha a szállást sajátmagunknak kell biztosítani, akkor a szállás 10 000 – 50 000 forintba kerül, – helytől és minőségtől függően.

 

Ruha

Amennyiben dress code van az esküvőn, akkor a kiadásunk valószínűleg egy ruha árát is tartalmazni fogja. Külön szabály nélkül is elegáns öltözetben illik megjelenni, – ez további költséget jelent. Egy új ruha ára nagyon eltérő lehet. 10 és 40 ezer forint között mozog az ára.

 

Mostanság sokfelé szokás, hogy az ara a menyasszonyi ruháját átváltja menyecskeruhára. Ilyenkor a vendégek is lazíthatnak az öltözékükön. Ilyen esetekben az örömszülők, tanúk, koszorúslányok és fiúk is lecserélik a szertartáson megszokott öltözéküket.

 

Smink, frizura, manikűr

A hölgyek esküvői költségei mindig húzósabbak. Az esküvői fotókon szeretnénk a lehető legjobban kinézni. A násznép hölgy tagjai az esküvő előtt meglátogatják a fodrászt, sminkest, manikűröst.

Ennek költségei 10 000 – 20 000 között vannak.

 

Menyecsketánc

A menyasszonytánc, menyecsketánc alkalmával apró pénzt szokás adni az arának. Sokan külön készülnek erre az alkalomra. Ezzel is örömet okozhatunk az új asszonynak! 😊 Itt általában pár ezer forintos tételről van szó.

 

További kiadások

Mint az élet más területein itt is lehetnek váratlan, vagy apróbb kiadások: Ilyen lehet egy autópálya-matrica díja, parkolás költsége pl. (pl. Budai várban hétvégén is), plusz esküvői ajándékok ára.

 

Lehet, ez a lista egyszerre soknak tűnik, de szerencsére nem kell mindenkinek minden költséggel számolnia. Az esküvő megtervezésénél a jegyespárnak érdemes gondolni arra, hogy a lehető legkisebb kiadást hárítsa a vendégekre, hogy örömmel és gondtalanul tudjanak részt venni a nagy napon.

 

 

Esküvői fotózás, jegyes fotózás, családi rendezvényfotózás

Ha bármilyen kérdésed van, esküvői fotózás, jegyes fotózás, családi rendezvényfotózás témakörben, örömmel állok rendelkezésedre. Keress bizalommal, hogy segíteni tudjak >>>

Fel a lap elejére