Szívvel-lélekkel...
skip to Main Content

Esküvői fotók készítése – Mit tehetek a legjobb eredmény érdekében?

Kreatív fotózásA tökéletes esküvői fotók titka

Esküvői fotók készítése professzionális módon nem magától értetődő feladat. Minden pár a legjobb fotókra vágyik, – ami az évek múlásával is felidézi azt az érzést, amit a nagy napon éltetek át. Esküvői fotósként néhány ötletet szeretnék megosztani és segíteni abban, hogy a legszebb fotók készüljenek Rólatok!

 

A fotók elkészítéséhez fényre van szükség. Ha nincs fény, akkor képet sem tudunk készíteni. Azért ennél kicsit összetettebb a kérdés. A fénynek van pár tulajdonsága, ami meghatározza a létrejött fényképet. Ilyenek például a fény iránya, erőssége, színhőmérséklete (színe). Attól, hogy süt a nap még nem feltétlenül készülnek jó képek. Sokan manapság félnek az árnyékoktól, de valójában azért világítunk, hogy árnyékokat hozzunk létre. Így érzékeltetjük a dolgok térbeliségét. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek az árnyékok. Mennyire elmosottak, vagy éppen kontúrosak? Vajon hol helyezkednek el ezek az árnyékok a fotózott személyen, személyeken?

 

Rólam tényleg nem lehet jó képet készíteni? – esküvői fotók készítése

Gyakran hallom az ügyfelektől: „Rólam nem lehet jó képet készíteni.” Ők azok, akik még eddigi életükben nem jártak profi fotósnál. A fotózás után pedig a következő mondat szokott elhangzani: „Soha nem hittem volna… Ez valami csoda…” Ezért kijelenthetjük nincs rossz fényképarc, csak rossz fotós.

 

Legközelebb próbáld ki: A sötétben beálltok egy utcai lámpa alá. A felülről érkező lámpa fénye elég csúnya, vagy inkább vicces árnyékokat hoz létre az arcon. Nyáron a déli napsütésben, a tűző napon készült képek ugyanúgy felejtősek, mert az arcon és a ruhán létrejött árnyékok szörnyűek.

 

Érdemes egyszer neked is letesztelni mit jelent a kemény és lágy fények közti különbség: Egy szobában ülve, ahol az ablakon süt be a nap üljünk le úgy, hogy a nap pont ránk világítson. Ezután húzd el a függönyt (ne a sötétítőt) vagy helyezzünk egy fehér vásznat az ablak elé. A változás meglehetősen látványos, – sokkal lágyabb, szórtabb fényeket kapunk. Az eredmény így sokkal tetszetősebb. A jó eredményhez a legideálisabb megfelelő irányból érkező szórt fény.

 

A napszak kiválasztása – A legjobb időpont az esküvői fotók készítéséhezSzerelmesek egymásra néznek - esküvői fotózás

A természet hasonlóan teszi a dolgát: A légkör a fénysugarak számára pont ugyanúgy viselkedik, mint a függöny a szobába beáramló fénynek, csak kevésbé hatékony. Napközben, tiszta időben, amikor épp felettünk van a nap, csak egy rövid légköri rétegen kell keresztül hatolnia a nap sugarainak, így az kevésbé szóródik. Ezért ez a legalkalmatlanabb idő pl. az esküvői kreatív fotók elkészítéséhez. Napkelte és napnyugta idején a nap sugarai sokkal hosszabb utat tesznek meg a légkörben. Ennek hatására az szépen szóródik és az így létrejövő árnyékok sokkal lágyabbak lesznek. Ha az esküvői fotós ezen fényeket felhasználva a párt megfelelően állítja be, a készült képek is sokkal szebbek lesznek, mint a déli napsütésben készültek.

 

Igen ám, de az esküvő sok olyan elemet tartalmaz, ami a fotózás előtt és után történik. Ezért nem mindig lehet a fotózást a megfelelő napszakra tervezni. Magától értetődő, hogy a sminkes és a fodrász mindig az esküvői fotózás elé kerül. Ha reggel nyolc körül jönnek, akkor is legalább két óra kell mire neki tudunk látni a képek készítésének, – ez már majdnem a déli napsütés ideje. Ha minimum két óra fotózással számolunk, a fotózás vége épp délben van. Ideális lenne a reggel 6-8 közötti fotózás, de ahhoz 4 órás kezdés tartozna, amit szerintem senki nem vállalna be, ezért a délelőtt nem jöhet szóba.

 

Sokan nem szeretnék, ha a párjuk a szertartások előtt meglátná őket esküvői ruhában. Akkor legyen a szertartások után a fotózás, ez egy naplementéhez közeli időpont, így a fények is valamivel jobbak. Ehhez viszont a násznépet magára kell hagyni a lagzi kezdetéig, ezért az estét sem tudja mindenki bevállalni. Belátható, hogy csak akkor tudjuk elkészíteni az esküvői fotókat, ha valahol kompromisszumot kötünk vagy a képek, vagy a vendégek rovására.

 

Esküvői fotók készítésére legalkalmasabb időpont – esküvői fotók készítése

Milyen lehetőségeink maradtak, ha minden jó szándékunk, igyekezetünk ellenére az esküvői fotózás a legnagyobb napsütésben kell, hogy legyen? Először is délben, ne várjuk az esküvői fotósunktól, hogy naplementés képeket készítsen. Másik, hogy vigyünk magunkkal megfelelő mennyiségű folyadékot és fejfedőt. Szerintem senki sem szeretne pecsenyére sülni és napszúrást kapni, majd így végig „bulizni” az éjszakát.

 

A nyári hőség elég nagy probléma, ezért megoldást jelenthet olyan helyszín keresése, ahova kevésbé süt be a nap. Egy épület, vagy egy árnyas, fás liget. Amennyiben a falevelekkel árnyékolt helyszín mellet döntenénk, úgy annak elég sűrűnek kell lennie, mert ha a levelek között apró fényfoltok vannak, az még rosszabbul néz ki a képen, mint a tűző napsütés. A kevés fényt még mindig sokkal könnyebb kiegészíteni mesterséges fényekkel, mintha túl erős a fény.

 

Ha már eldöntöttétek, hogy mikor lesz a fotózás, egyeztessetek az esküvői fotóssal. Másrészt nézzétek meg az Interneten, hogy az adott helyszín közelében milyen kastélyok, szállodák, vagy olyan helyszínek vannak, amik alkalmasak lehetnek a gyönyörű esküvői fotókhoz. Amikor kiválasztottuk az alkalmas helyszínt, vegyük fel velük a kapcsolatot az esetleges engedélyek beszerzése, időpont lefoglalása érdekében.

 

Kreatív fotózás, ahogy az ellenségednek sem kívánnád

 

A tökéletes esküvői fotók nem a tűző napon, déli napsütésben, a puszta közepén készülnek! Ugyan ez vonatkozik a tengerparti esküvői fotózásra a rekkenő hőségben. Ebben az esetben nem csak ti, hanem a fotós is szenvedni fog, mert  a feladata nem lesz kevesebb, mint a nap fényét megközelítő teljesítménnyel kell megvilágítania benneteket. Ennek az az oka, hogy így lehet azokat a szörnyű árnyékokat csökkenteni, vagy eltűntetni. Ne lepődj meg azon, hogy a fotósod annak ellenére előveszi a vakut, vakukat, hogy hét ágra süt a nap. Vannak olyan eszközök, amiket ilyen esetre találtak ki (diffúzor és hatalmas derítőlapok), de ezek használatához 2-3 fős csapat is szükséges a fotóson kívül. Ennek a költsége már magasabb mintha egyszerűen áttennénk a kreatív fotózás egy másik napra.

 

Vőlegény megcsókolja a menyasszonyt - esküvői fotózásAz ideális megoldás, ha csak tehetjük a kreatív fotózást legyen egy másik napon. A ruha szalonok fel vannak készülve erre a lehetőségre, akár több napra is odaadják a menyasszonyi ruhát. Így adott esetben még a tisztító is belefér a kreatív fotózás és az esküvő napja között. A képek minősége bőven kompenzálja a sminkes és a fodrász plusz munkáját. Óriási előnyt jelent, hogy nem a legnagyobb stressz közepette rohantok el fotózni. Nem kell az órát nézni folyamatosan, hogy nehogy kicsússzatok az időből. A kreatív esküvői fotókat bármelyik kedvenc helyszíneteken elkészíthetitek a legmegfelelőbb napszakban.

 

Ha nem kell rohanni sokkal oldottabb a hangulat is és ezáltal sokkal természetesebb fotók készülnek rólatok. Jobba helyszín, jobbak a fények és nem mellékes, hogy az eredmény is mérföldekkel jobb lesz.

 

Ha bármilyen kérdésed van, esküvői fotózás, jegyes fotózás és családi fotózás témakörben, keressetek bizalommal, hogy segíthessek >>>

 

Esküvői fotózás Budapest és környékén kiszállási díj nélkül:

Budapest I.ker, Budapest II.ker, Budapest III.ker, Budapest IV.ker, Budapest V.ker, Budapest VI.ker, Budapest VII.ker, Budapest VIII.ker, Budapest IX.ker, Budapest X.ker, Budapest XI.ker, Budapest XII.ker, Budapest XIII.ker, Budapest XIV.ker, Budapest XV.ker, Budapest XVI.ker, Budapest XVII.ker, Budapest XVIII.ker, Budapest XIX.ker, Budapest XX.ker, Budapest XXI.ker, Budapest XXII.ker, Budapest XXIII.ker, esküvői fotók készítése Kistarcsa, esküvői fotók készítése Nagytarcsa, esküvői fotók készítése Kerepes, Csömör, Fót, Pécel, Dunakeszi, Gödöllő, Isaszeg, Maglód, Gyömrő

 

Esküvői fotók készítése a Te városodban is:

Esküvő fotózás helyszínei Budapest Szentendre Budakalász Pomáz Visegrád Érd Budaörs Törökbálint Biatorbágy Bicske Zsámbék Pilisvörösvár Budakeszi Veresegyház Isaszeg Göd Aszód Tura Monor Vecsés Üllő Ráckeve Szigetszentmiklós Halásztelek Szigethalom Tököl Dunaharaszti Dunavarsány Gyál Ócsa Dabas Örkény Dunaújváros Százhalombatta Ercsi Adony Rácalmás Martonvásár Velence Gárdony Pusztaszabolcs Esztergom Dorog Esküvői fotózás: Nyergesújfalu Lábatlan Vác Nagymaros Szob Rétság Balassagyarmat Cegléd Pilis Albertirsa Abony Nagykőrös Nagykáta Tápiószele Tatabánya Oroszlány Kisbér Tata Komárom Ács Bábolna Hatvan Lőrinci Pásztó Bátonyterenye Salgótarján Szécsény Gyöngyös Pétervására Eger Bélapátfalva Heves Kisköre Füzesabony Mezőkövesd Emőd Nyékládháza Mezőkeresztes Mezőcsát Miskolc Felsőzsolca Alsózsolca Tiszaújváros Ózd Putnok Borsodnádasd Kazincbarcika Rudabánya Szendrő Sajószentpéter Edelény Sajóbábony Szikszó Encs Abaújszántó Gönc Szerencs Tokaj Sárospatak Cigánd Sátoraljaújhely Pálháza Debrecen Balmazújváros Tiszacsege Hajdúnánás Hajdúdorog Polgár Berettyóújfalu Biharkeresztes Derecske Komádi Püspökladány Nádudvar Kaba Hajdúszoboszló Hajdúböszörmény Balkány Hajdúhadház Téglás Újfehértó Hajdúsámson Nyíradony Létavértes Vámospércs Nyírbátor.

Esküvői fotók készítése további városokban:

Nagykálló Máriapócs Nagyecsed Nyírlugos Nyíregyháza Tiszavasvári Tiszalök Nyírtelek Rakamaz Ibrány Nagyhalász Dombrád Kemecse Demecser Baktalórántháza Vaja Nyírmada Kisvárda Záhony Mándok Mátészalka Csenger. Vásárosnamény Fehérgyarmat Szolnok Újszász Rákóczifalva Jászberény Jászárokszállás Jászfényszaru Jászapáti Jászkisér Esküvői fotózás: Törökszentmiklós Abádszalók Karcag Kisújszállás Kenderes Kunhegyes Tiszafüred Mezőtúr Túrkeve Tiszaföldvár Martfű Kunszentmárton Gyomaendrőd Dévaványa Körösladány Páros fotózás: Szeghalom Füzesgyarmat Vésztő Szarvas Békéscsaba Békés Mezőberény Újkígyós Medgyesegyháza Gyula Sarkad Elek Mezőkovácsháza Mezőhegyes Battonya Orosháza Csorvás Tótkomlós Kecskemét Kerekegyháza Lajosmizse Tiszakécske Izsák Szabadszállás Dunavecse Kunszentmiklós Kiskunfélegyháza Kiskunmajsa Kiskőrös Soltvadkert Kecel Kalocsa Solt Hajós Kiskunhalas – tökéletes esküvői fotók – Tompa Bácsalmás Jánoshalma Mélykút Baja Szentes Mindszent Csongrád Szeged Kistelek Sándorfalva Mórahalom Hódmezővásárhely Makó Csanádpalota Sárbogárd Dunaföldvár Paks Gyönk Simontornya Tamási.

 

Szekszárd Tolna Bátaszék Bonyhád Dombóvár Igal Komló Mágocs Nagymányok Sásd Kaposvár Nagyatád Kadarkút Nagybajom Barcs Pécs Mohács Pécsvárad Bóly Kozármisleny Villány Siklós Harkány Szigetvár Szentlőrinc Sellye Székesfehérvár Bodajk Mór Várpalota Enying Polgárdi Balatonkenese Balatonfűzfő Berhida Veszprém Balatonalmádi Balatonfüred – tökéletes esküvői fotók – Badacsonytomaj Tapolca Esküvői fotózás: Sümeg Keszthely Hévíz Ajka Zirc Herend Devecser Pápa Siófok Zamárdi Balatonföldvár Balatonboglár Balatonlelle Fonyód Tab Lengyeltóti Marcali Zalakaros Pacsa Zalaszentgrót Nagykanizsa Csurgó Letenye Zalaegerszeg Lenti Zalalövő Győr Pannonhalma Tét Mosonmagyaróvár Jánossomorja Csorna Kapuvár Beled Sopron Fertőd Fertőszentmiklós Celldömölk Sárvár Répcelak Szombathely Kőszeg Csepreg Bük Vép Vasvár Körmend Őriszentpéter Szentgotthárd Bécs Kolozsvár Berkenye Inárcs

 

 

Partnerek

Fel a lap elejére