Skip to content

Esküvő fotózás tippek trükkök

Esküvő fotózás tippek trükkök, legjobb ötletek, esküvő fotózás a szabadban, kreatív fotózási tippek, – ma ilyen és hasonló témákról lesz szó, ezzel segítve azokat a párokat, akik már készülődnek a nagy napra. Esküvő fotózás: talán ez a legelső dolog, ami az esküvőszervezés során felmerül. Egész biztos, hogy ti is csodaszép helyszínt, remek beállításokat és fantasztikus fotókat szeretnétek. Hiszen az esküvő fotók nem csak egy Facebook poszt erejéig érdekesek, hanem generációkon keresztül dédunokákig is eljut, mint ahogy ez az én esetemben is történt. >>>

Esküvő Fotózás Naplemente

Tartalom:

A legjobb esküvői fotós kiválasztása
A fotózás menetrendjének kialakítása
Esküvő fotózás tippek trükkök a szabadban
Esküvő fotózás tippek trükkök, a jegyesfotózás
Jegyes fotózási tippek trükkök
Esküvői fotózás tippek trükkök – a kreatív fotózás
Tuti tippek a kreatív esküvői fotózáshoz
Csoportképek egyedi módon – esküvői fotózás tippek trükkök
A klasszikus csoportképek vs. modern csoportképek
Néhány esküvői fotós tipp a csoportképek elkészítéséhez
Ötletek a modern csoportkép beállításokhoz
A legviccesebb esküvői képek
Esküvői fotós árak
Mennyibe kerül az egész napos esküvői fotózás?
Mit tartalmaz egy egész napos esküvői fotózás?
Két fotós az esküvőn
Extra költségek
Mikor kapjuk meg az esküvői fotókat?
Mennyit kell várni az utómunkával?

 

Életünk egyik legszebb napjának fotóira szeretnénk mindig büszkeséggel és jó érzéssel visszatekinteni. Az esküvő fotózás témában azonban jó pár kérdés is felmerül! Lehet, hogy nem csak az esküvőn szeretnénk fotókat, hanem már az eljegyzésen és az ezt követő időszakban is. Hol készüljenek ezek a fotók és kit bízzunk meg vele? Egy biztos: nem lehet a véletlenre bízni: jó fotóssal és szép helyszínen kell elkészülnie a képeknek.

 

Az alábbiakban szeretném megosztani esküvő fotózás tippek, trükkök témában a legjobb tanácsokat, hogy a legszebb fotók készülhessenek az esküvőn és a kreatív fotózáson, hogy ti is felkészültek legyetek a témában és megismerjétek mindazt, amire oda kell figyelni.

A legjobb esküvői fotós kiválasztása… Mit kell tudni róla?

 

 • Ne a barátaitokat kérjétek meg esküvői fotósnak. Ez alól kivételt képez, ha profi esküvői fotós szakemberről van szó, ismered a munkáit és az megnyerő a számotokra.
 • Esküvői fotósok között is óriási különbségek vannak. Válogassatok közülük. Nézzétek meg az eddigi munkáit. A mellett döntsetek, aki számotokra a legmegnyerőbb minőségben és hozzáállásban. Manapság nem érdemes olyannal foglalkozni, akiknek nincs egy tisztességes honlapja, vagy esetleg csak a Facebookon, Instagramon posztol. Hiszen egy fizetett, fenntartott, karbantartott honlap is annak a bizonyítéka, hogy az adott esküvői fotós komolyan veszi a mesterségét és mindent megtesz, ami manapság elvárható ezen a területen.

 

A fotózás menetrendjének kialakítása

 

 • Amikor rátaláltatok a számotokra legjobb esküvői fotósra egyeztessetek vele mindent előre! Fontos paraméterek: Hány fotót kaptok majd meg, mennyit fog retusálni, stb? Hány órát kell jelen lennie a nagy napon? Beszéljétek meg vele az esküvői menetrendet. Az én személyes gyakorlatom, hogy esküvő előtt egy-két héttel, amikor már a program is 99%-os, kiküldök egy minden területre kiterjedő kérdőívet. Mindennek van írásos nyoma és nincs félreértés.
 • Mindig kérdezzétek meg a végösszeget, nehogy kellemetlen meglepetésként érjen, hogy többe kerül a fotós, mint amivel számoltatok.
 • Ismerd meg a fotóst. Erre tényleg a legjobb alkalom, ha elmentek vele egy órás páros fotózásra, vagy eljegyzési fotózásra. Munka közben ismeritek meg és ez egész más szituációkat szülhet, mintha egy plázában közösen kávét szürcsölnétek. Nagy előny, ha az esküvői fotós is megismer benneteket és az elvárásaitokat.
 • A legszebb esküvői képek a naplementében készülnek. Ha lehetőségetek van rá, akkor intézzétek úgy a programot, hogy beleférjen egy csodás képsorozat kreatív fotókkal a naplementében. Ezt is egyeztessétek előrre az fotóssal.
 • Kezd el időben keresni az esküvői fotóst. Ne pár héttel, esetlen néhány hónappal a nagy nap előtt. Az esküvői naptáramba nekem is átlag 1-1,5 évvel korábban kerülnek be a foglalások.

Esküvői Fotózás Az ErdőbenEsküvő fotózás tippek trükkök a szabadban

 

Íme néhány kulcsfontosságú tipp, hogy felkészültek legyetek a szabadban történő esküvői fotózáshoz!

 

 • Nem kedvez mindig számunkra az időjárás. Ha éppen rossz időt fogtok ki és nem jól alakulnak a dolgok, akkor semmi értelme rosszidőben képeket kreatív fotókat készíttetni, mert közel sem lesz olyan, mint amit megálmodtatok. Nem beszélve arról, hogy ruháitok sem és a menyasszony haja sem bírja sokáig az esőzést.
 • Vedd figyelembe, amit a fotós mond! Nem kell húsz-harminc fotót elkészíteni azonos helyen. Használjátok ki inkább a környezet változatosságát. Legyetek kreatívak!
 • Évszakoktól függetlenül lehet nagyszerű esküvői fotókat készíteni. Nyilván a tél nagyobb kihívás minden szempontból. Az ötletek mellet érdemes alaposan felkészülni, ha extrém körülmények között tervezitek a fotózást.

 

Esküvői Fotózás ÖlelésEsküvő fotózás tippek trükkök, a jegyesfotózás

 

A jegyesfotózás nem egy elhanyagolandó dolog. Ez az esküvő előtti főpróbának is nevezhető. Időben kiderül mennyire tudtok együtt dolgozni a fotóssal majd a nagy napon.

 

Jegyes fotózási tippek trükkök

 

 • Legyél kipihent és vedd lazán! …mindig könnyebb mondani, mint csinálni. No stressz. Tapasztalatból mondhatom, hogy nekem esküvői fotósnak akkor van a legnehezebb dolgom, ha előtte valamilyen feszültség volt a pár között, vagy késésben voltak. Ilyenkor nehéz őszintén mosolyogni.
 • Érdemes alaposan kiválasztani az időpontot és a megfelelő helyszínt. A legjobb jegyes fotók nem egésznapos munka után, fáradtan fognak rólatok készülni. Az év bármelyik részében készülhetnek mesés jegyes fotók rólatok, de mindig válasszatok az időjárásnak megfelelő helyszínt.
 • Beszéljétek meg előre, hogy mennyi a rendelkezésre álló idő. Van, aki egy óra alatt letudja az egészet, de sokak számára akár félnapot is igénybe vesz. Néhányan határon túli csodaszép helyeken szeretnék elkészíteni a jegyes fotókat, ez pedig legalább egy napos kiruccanás.
 • Az igazán sokatmondó eljegyzési fotók mindig személyesek és rátok jellemzőek. Nem kell ismételni az interneten található tucatképeket. Készüljetek valami tényleg egyedivel, vagy éppen, hogy rátok jellemzővel.

Esküvői fotózás tippek trükkök – a kreatív fotózás

 

Létezik recept arra, hogy csodásan mutass a szerelmeddel a kreatív fotózás alatt készült fényképeken? Első lépés: ráhangolódás a párodra és a fényképezésre!

 

Tuti tippek a kreatív esküvői fotózáshoz

 

 • Az idővel nem érdemes spórolni. A kreatív esküvői fotózás egy különleges alkalom. Ha igazán minőséget szeretnétek akár 4-5 órát is eltarthat a fotózás. Így nem érdemes arra a napra más programot is szervezni. Szánjatok bőven időt rá és engedjétek, hogy a fotós a lehető legjobb végeredményt hozza ki a fotózásból.
 • A kreatív fotózást megelőző nap időben feküdjetek le. Legyetek kipihentek, a legalább 8 óra alvás meg fog mutatkozni a képeken is.
 • Fedezzétek fel a tökéletes helyszínt! Sok-sok helyen lehet gyönyörű kreatív fotókat készíteni, de a valódi kincset nektek kell felfedezni. Rengeteg kép készül a Budai Várban, Városligetben, Szentendrén, de ha valami egyedit szeretnél, akkor keress egy különleges, kissé eldugott helyszínt, hogy tényleg kreatív képek készülhessenek!

 

Csoportképek egyedi módon – esküvői fotózás tippek trükkök

 

Nem könnyű feladat jó csoportképet készíteni, elérni azt, hogy 80-100 ember egyszerre odafigyeljen és elég lelkesedés látszódjon az arcukon. Számtalanszor megtapasztaltam én is: Az esküvői fotós részéről kell egy jókora határozottság és humorérzék is, hogy ekkora tömeget rálehessen bírni az aktív közreműködésre: Pl. mindenki odafigyeljen, ne beszélgessenek, ne kifelé nézzenek a képből, stb.

 

Az idősebbek gyakran másirányba néznek. A karon ülő gyerek éppen sír és még számtalan nehezítő körülmény létezik. Ekkora kavalkádban, hogy lehet jó csoportképek készíteni?

 

A klasszikus csoportképek vs. modern csoportképek

A klasszikus csoportképeknél a cél az volt, hogy ráférjen az egész násznép. Lehetőleg a templom, vagy a rendezvényterem legyen a háttérben. Sokan még a mai napig is ilyen csoportképeket kérnek. Ha modern esküvői csoportképet szeretnétek, akkor nem árt tudni azt, hogy ennek az a célja, hogy megmutassátok azt, hogy mennyire jól érzitek magatokat. Itt nem feltétlenül kell, hogy egyszerre mindenki rajta legyen.

 

Néhány esküvői fotós tipp a csoportképek elkészítéséhez

Érdemes lazán venni a csoportkép készítését, merjetek saját ötletekkel előrukkolni! Esküvő fotósként nekem is van mindig a tarsolyomban jó pár új ötlet, de felmérem mindig, hogy mennyire fogadókész a pár, illetve a násznép. Ha nektek is vannak kreatív ötleteitek álljatok elő vele bátran! Ha valami nem mutat jól a fotós úgy is szólni fog és végig segíteni fog a lebonyolításban. – Esküvő fotózás tippek trükkök.

 

Ötletek a modern csoportkép beállításokhoz

Esküvői Fotózás CsoportképCsoportkép más szemszögből – Esküvő fotózás tippek trükkök

Esküvői CsoportképVicces képek barátokkal, barátnőkkel – Esküvő fotózás tippek trükkök

Esküvői Fotózás Vicces KépekLány és fiú barátok csoportfotózása – Esküvő fotózás tippek trükkök

 

 

A legviccesebb esküvői képek – Esküvő fotózás tippek trükkök

A legviccesebb esküvői képek soha nem megrendezettek, az élet velejárója, csak észre kell venni. Egy profi esküvői fotósnak pontosan ez a dolga. Az esküvő fotós nem csak a tökéletes pillanatokat kapja lencsevégre, hanem sokszor a furcsa, vagy vicces helyzeteket is. Ezek nem biztos, hogy bekerülnek a családi fotóalbumba, de az élet tud nagyon szórakoztató, vagy emlékezetes jeleneteket szülni. Ne haragudj meg az esküvő fotósra, ha lesz pár viccesre sikeredett fotód ettől szép az élet, mi csak emlékezetessé tesszük a képek által. – Esküvő fotózás tippek trükkök.

 

Íme jó pár igazán << viccesre sikeredett esküvői fotó >>

 

Esküvő Fotózás TáncEsküvői fotós árak

Esküvő fotózás tippek trükkök

Lehet már nagyon is beleéltétek magatokat az esküvői fotózásba! Ez így van rendjén. Mielőtt nekiállsz a fotós keresésnek, szeretnék néhány tippet adni, hogy megközelítőleg mi mennyibe kerül ezen a területen.

 

Az esküvői fotózás árai nagyon eltérőek lehetnek attól függően, hogy néhány órás polgári, egyházi, vagy egész napos szolgáltatásra lesz szükségetek. De az sem ritka, – én is gyakran megfordulok olyan esküvőkön, amikor az esküvő megelőző nap délután és este van a kreatív, ott alszok, majd másnap egy egész napos eseménysorozat a készülődéstől az éjszakai lagziig. Természetesen van némi különbség az esküvői fotós árakban, Kelet és Nyugat Magyarország között és Budapest és vidék között is.

 

Mennyibe kerül az egész napos esküvői fotózás?

Az egész napos esküvői fotózás ára 250.000.-320.000. Ft-tól indul, de a 400.000-500.000 Ft sem ritka. A hozzáadott plusz szolgáltatások extrák, mint például a Fine Art fotókönyv, vagy az online galéria még további költségnövelő. – Esküvő fotózás tippek trükkök

Mit tartalmaz egy egész napos esküvői fotózás?

 

A fotózás a délelőtt folyamán indul és éjszakába nyúlóan tart. Magában foglalja a következők megörökítését:

 1. Sminkelés fotózása
 2. A menyasszony felkészítésének fotózása
 3. A vőlegény készülődése
 4. Barátok koccintása
 5. A menyasszony és barátnőinek közös fotózása
 6. A menyasszony kikérésének fotózása
 7. Első pillantás, beállított képek készítése
 8. Polgári és vagy templomi szertartás fotózása
 9. Csoportképek készítése
 10. Szabadtéri fotózás
 11. Vacsora fotózás
 12. Nyitótánc
 13. Menyecske ruha fotózás
 14. Menyasszonytánc fotózás
 15. A játékok, a tánc, a vicces pillanatok stb. fotózása

Nagyjából 600-700 képet fogtok kapni!

 

Két fotós az esküvőn

Egy ilyen hosszú napon előfordulhatnak olyan pillanatok, amit nem vesz észre egyetlen fotós. Ha belefér a költségvetésbe egy második fotós egész más perspektívából fotózza a dolgokat. Ketten jól össze tudnak dolgozni, ezért érdemes megfontolni. A két fotós ára nagyjából 300.000Ft-tól kezdődik. Két fotós esetén jóval több képre számíthattok. – Esküvő fotózás tippek trükkök.

 

Extra költségek

Fotós és fotós között is vannak nagy különbségek, pl. hogy ki mit számol bele ebbe az árba. Mindig kérdezzetek rá, ha valami nem egyértelmű az árajánlatban. Pontos listát kérjetek, hogy mit tartalmaz az alap ár, nehogy később meglepetés legyen.

 

Plusz költségek lehetnek:

 1. Útiköltség
 2. Szállás biztosítása
 3. Autópálya díj
 4. Esetleges parkolási költség

Esküvő Fotózás Csók És PillantásMikor kapjuk meg az esküvői fotókat?

Sok ember gondolja úgy, hogy az esküvői fotósnak csak annyi a dolga, hogy odamegy, lefényképezi a kötelező dolgokat és utána otthonról elküldi a képeket, ez azonban téves. Az esküvőn, kreatívon, vagy jegyesfotózáson elkészített képek utómunkája még két-háromszor annyi, mint az esküvőn eltöltött idő. Ez egy időigényes és nagy szaktudást kívánó tevékenység, amit ilyenkor végez az esküvői fotós.

 

Mennyit kell várni az utómunkával?

Változó, függ attól, hogy mennyi munka tornyosul éppen akkor az esküvő fotós előtt, de semmiképp ne egy-két napra számítsatok. Nem kell aggódni, teljesen elfogadható, ha a képeket két- három héttel az esküvő után kapod meg. Ezt minden esetben én is elmondom az ügyfeleknek és a szolgáltatói szerződésbe is leírom a határidőt. Más fotós kollegák is ugyan így teszik. Ha a választott fotósod mégsem tér ki erre kérdezd meg ezt is és minden részletet, mielőtt véglegesen elhatározod magad egy fotós mellett!

 

Remélem, hogy az „esküvő fotós tippek trükkök” írásommal hasznos ötleteket tudtam átadni számotokra. Bízom benne, hogy a fentiekkel én is hozzájárulok, hogy megtaláljátok a minőségben és árban legmegfelelőbb esküvői fotóst.

 

További érdekes tartalom:

Esküvőszervezés: 42 legjobb tipp és ötlet, ha saját magadnak szervezed az esküvőt

Back To Top