Szívvel-lélekkel...
skip to Main Content

Esküvőszervezés: 42 legjobb tipp és ötlet, ha saját magadnak szervezed az esküvőt

Jó lenne egy tökéletes esküvő szervezési útmutató? Olvasd el és tudni fogod mit kell tenni! – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Menyasszony Kreatív Fotózása

Esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek: Mindenekelőtt, egy esküvő megtervezése időnként meglehetősen nyomasztónak tűnik és ez teljesen érthető. Magyarországon is sok-sok pár van, aki szakembert bíz meg azzal, hogy az esküvő minden egyes részletét kidolgozza. Mégis rengeteg oka lehet annak, ha ezt a felelőséget önállóan felvállaljátok. Elképzelhető, hogy csak egy szűk költségvetésből tudtok gazdálkodni, vagy csak egyszerűen Ti szeretnétek kézben tartani az egész folyamatot és így lehetőségetek van minden apró részletet kidolgozva a saját álmaitokat megvalósítani az esküvő szervezéssel kapcsolatban.

5 Legjobb Tipp Az Esküvő Megszervezéséhez

42 nélkülözhetetlen tipp a saját esküvőtök megtervezéséhez - esküvőszervezés - a legjobb tippek, ötletek

Az egésznek a szervezés, szervezettség a kulcsa: csak így lehet előre haladni az esküvői tervek megvalósításához. Lesznek döntéseink, készítünk listákat, kitűzünk határidőket és mindezt a mindennapi élethez igazítjuk. Az első és legfontosabb lépés, hogy biztosíts elegendő időt az egész esküvő megvalósításához. Egy ütemtervet kell készítened, ami mint egy jóbarát segíteni fog lépésről-lépésre. Kb. egy évre van szükséged, hogy minden a helyére kerüljön. Fontos, hogy a párodat is bevond minden jelentős lépésbe. Persze a legjobb, ha az egészet együtt szervezitek, mert ez mindkettőtök esküvője. Hol is kezdjem? Talán ott, hogy ne feledkezz meg a legfontosabbról: Legyen számodra, számotokra az esküvő szervezése vidám és szórakoztató, mert ez rólatok szól! Ne vessz el túlságosan az apró részletekben, hanem összpontosíts arra, ami valójában fontos: Ünnepeljétek a kettőtök szerelmét, a házasságkötésetek pompáját a barátaitok és családotok körében.

 

Íme a 42 legjobb tipp és ötlet az esküvőtök megtervezéséhez, a szolgáltatói szerződéskötéstől az esküvői fotós választáson át a józan ész megőrzéséig.

Határozzátok meg az esküvői költségvetést és tartsátok is be! – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Menyasszony Műtermi Fotózása1. A költségvetésed lesz az esküvővel kapcsolatos döntéseitek legfőbb mozgatórugója, ezért ez az egyik legelső dolog. Lehet, hogy valamelyik családtagotok szeretne hozzájárulni a költségekhez, ezért beszélgessetek vele arról, hogy miben tud hatékony segítséget nyújtani a számotokra. Ha ti álljátok a teljes költséget, akkor alaposan meg kell beszélni a pénzügyeket. Készüljetek fel és tájékozódjatok, hogy egy valós költségvetést tudjatok megtervezni. Sajnos sok pár nem elég körültekintő és néhány fontos kiadásról megfeledkezik. Miután mindent alaposan felmértetek és összeadtatok tartsátok be és ne lépjétek túl a költségkeretet. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Mindenképp számoljatok +10%-t, hogy a váratlan helyzetekben is legyen mihez nyúlni.

Készíts egy fontossági listát az esküvő napjáról

Esküvő Szervezés - Menyasszony És Vőlegény A Csigalépcsőn2.Beszéld meg a pároddal, hogy mi legyen az esküvőtök három legfontosabb szempontja. Mi a lényeges számotokra? A helyszín, az esküvő dátuma, egy bizonyos esküvői fotós, vagy az élő zenekar? Tegyétek prioritássá ezeket a részleteket, de ha szükséges legyetek készek kompromisszumot kötni a többivel kapcsolatban. Ez segíteni fog abban, hogy a tervezett költségvetésen belül maradjatok és valóban arra összpontosítsatok, ami igazán lényeges.

A menyasszony stílusa

3.

Találd meg azt a stílust, ami leginkább tetszik neked. Az interneten rengeteg inspirációt találsz, ami segít számodra is megtalálni az igazit, – Pinterest, Instagram, különböző nyomtatott és online magazinok, – kezd el kutatni ezeket. Tallóz a lehetséges esküvői szalonok oldalán és ne terheld magad olyan információkkal, amik pl. csak tengerentúl elérhetőek. Segít a könnyebb áttekintésben, ha létrehozol pár Pinterest táblát. Segítséget jelenthet, ha az ötleteidet kitűzöd egy parafatáblára, vagy egy kollázst hozol létre egy posztertáblán, – ez segít kitalálni, hogy milyen megjelenést szeretnél valójában, segít, hogy az egyes dolgok igazodjanak a teljes képhez, elképzeléshez.

Legyél szervezett

4.

Ahhoz, hogy minden irányítást kézben tartsatok használhattok: különféle ellenőrző listákat, táblázatokat, Excelt, Google dokumentumokat, – bármit amivel összegezni lehet a gondolataitokat, a költségvetést, és a számlákat egy helyen. Számos jobbnál-jobb online oldal és alkalmazás létezik, ami ebben szintén a segítségetekre lesz. Ilyenek például a WeddingHappy, amivel a tennivalóinkat szervezhetitek meg és az AllSeated, amivel ülőhelyek és a helyszín elrendezését lehet megtervezni.

Segítségkérése az esküvő megszervezéséhez

Menyasszony Csokorral5.

Ne érezd magad egyedül az esküvőtervezési folyamatban. Beszéld meg folyamatosan a részleteket a pároddal. Az ő véleménye rendkívül fontos, még akkor is, ha csak bizonyos részletekkel szeretne foglalkozni. A közös cél érdekében végzett munka tovább erősíti a kapcsolatotokat, de abban is segít, hogy csapatként tudjatok közös döntéseket hozni. Ha együtt szervezitek az esküvőt az sokkal szórakoztatóbb, sőt viccesebb, mint mikor egyedül kell minden területen helytállnod. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Legyen egy esküvőtervező könyvet – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Esküvő Szervezés Könyv6.Azok a párok, akik az esküvőtervezési folyamat mellett döntenek általában nem számítanak profi tervezőnek, vagy koordinátornak. A hagyományos illemtan és útmutató (így például az Esküvői könyv) rengeteg információt és szakértői tanácsot tartalmaz, beleértve tippeket és trükköket. Sőt sok kiváló példát is mutat arra is, hogy kell haladási naplót és ellenőrzőlistát készíteni. Esküvőtervező könyvet hazai könyvesboltokban is lehet vásárolni. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Az ellenőrzőlista

Esküvő Szervezési Tippek - Alma, Füzet És Toll7.

Az ellenőrzőlista segíteni fog a célok vizualizálásában, hogy helyes fontossági sorrendet alakíts ki anélkül, hogy hirtelen elárasztanának a feladatok. Amikor ez kész van, érdemes kinyomtatni és kitenni a hűtőszekrényre, vagy az íróasztalra, hogy mindig szem előtt legyen.

Az évszak és a dátum kiválasztása – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

8.

Válassz néhány időpontot, ami ideális lenne az esküvőtök megrendezésére. Próbálj rugalmas lenni az esküvői helyszín és a szolgáltatók kiválasztásánál. Vedd figyelembe azokat a külső tényezőket, hogy egy-egy dátum mennyire népszerű más leendő házasok számára. Esküvői fotósként én is azt tapasztalom, hogy a különféle szolgáltatók a május – szeptemberi időszakban túltelítettek és ezért gyakran az áraik is jóval magasabbak ebben az időszakban. Vannak dátumok és helyszínek, ahova a meghívottak csak nehézségek árán tudnak ellátogatni és az évszakok között is vannak árkülönbségek. Ezért ezt is figyelembe kell venni. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Milyen a stílusod?

9.

Legyen szó egyedi esküvői színekről, szezonális-, vagy stílus inspirációról vagy tényleges témáról (például a Roaring Twenties a „viharos húszas évek”), érdemes megválasztani egy koncepciót az esküvő megszervezéséhez. Miután kiválasztottad a saját stílusodat, hidd el sokkal könnyebb lesz szem előtt tartani az esztétikát és könnyebb meghozni a tervezési döntéseket is. Ha ezt megfogadod, ez tényleg segíteni fog az összpontosításban, hogy valóban olyan legyen az esküvőtök, mint amit megálmodtál.

Az esküvői helyszín adottságai – esküvőszervezés tippek, ötletek

10.

Bizonyára nagyon romantikus megrendezni egy esküvőt egy erdő közepén a réten, de bizony vannak helyek, ahova mindent oda kell hozatni: székeket, vacsorát, sátrat és még rengeteg dolgot. Ez nem kevés szervezést, szállítást, bérlést, munkaerőt kíván. Ezzel szemben például egy étteremben, vagy hotelben megrendezett esküvő nagymértékben leegyszerűsíti a tervezési folyamatot, mivel szinte minden egy helyen rendelkezésre áll, ami az esküvőszervezéshez szükséges, beleértve a székeket, asztalokat, és a gyakorlott személyzetet is.

Ki szerepeljen az esküvői vendéglistán? – esküvőszervezés tippek, ötletek

11.

A vendéglistával kapcsolatos döntések sokszor igen nehezek. Ezek nagyban függenek a helyszíntől és a költségvetéstől. Üljél le a pároddal és a legfontosabb családtagokkal. Állítsátok össze együtt az esküvői vendégek listáját. Jó esély van rá, hogy néhány embernek le kell maradnia róla. Arról is döntést kell hozni, hogy meghívjátok-e egy családon belül a gyerekeket, és pl. a munkatársad élettársa is eljöhet-e?

Kapcsolódó tartalom: Kit hívjak meg az esküvőmre?

Beszélgess más párokkal az esküvő szervezéséről

Beszélgetés Más Párokkal Az Esküvő Megszervezéséről12.

Nem rég részt vettél egy olyan esküvőn, ami nagyon tetszett? Kérj tanácsot, attól az adott pártól. Egészen biztos, hogy vannak olyan esküvőszervezéi tippek és trükkök, amit menetközben megtanultak és amit szívesen megosztanának veletek. Néhány esetben pedig a barátok és a család lesz a legjobb erőforrás számotokra.

Mérd fel az adott helyszín lehetőségeit

13.

Mielőtt bármilyen szerződésnél aláírod a szaggatott vonalat, feltétlenül mérd fel az árakat, a csomagokat és az esetleges korlátozásokat (ideértve a minimális költségkeret ráfordítást és a vendégek minimális létszámát is). Hasonlítsd össze a szóba jöhető lehetőségeket ilyen szempontból is, abban az esetben is, ha van olyan helyszín és csomag, ami nagyon tetszik. Nézz utána a különböző véleményeknek az adott szolgáltatóval kapcsolatban. Mielőtt megállapodnál az árról, kérdezz körbe, és nézd meg, a többi helyszínen hasonló szolgáltatásért mennyit kell fizetni.

Csak olyan szolgáltatót válassz, aki tényleg megfelelő – esküvőszervezés tippek, ötletek

14.

Az esküvői szolgáltatók foglalásánál különösen fontos, hogy ne siess el semmilyen döntést. Fontolj meg legalább néhány különböző lehetőséget, hogy megbizonyosodj arról, hogy valóban megéri azt a pénzt és még így is a költségvetéseden belül maradj.

A jó esküvői szolgáltatók tudják csak azt biztosítani, hogy az adott nap rendkívül emlékezetes legyen és minden zökkenőmentesen történjen. Ezért győződj meg arról, hogy olyan emberek fognak segíteni, akikkel igazán hatékonyan tudsz együttműködni. Nekik érezniük kell a látásmódodat, neked pedig képesnek kell lenned bízni bennük abban, hogy a feladataikat jól végrehajtják.

 

Figyeld meg, hogy kommunikálnak, amikor veled beszélnek. Ha a kommunikációs stílusuk nem megfelelő, vagy megbízhatatlannak, vagy érdektelennek tűnek már ebben a szakaszban, akkor nem ők a te embereid. Soha né érezd azért rosszul magad, mert menetközben kérdéseket teszel fel nekik.

Minden esküvői szolgáltatói szerződést olvass el alaposan

Esküvőszervezés - Szolgáltatói Szerződés15.

Mielőtt bármilyen szerződést aláírnál, feltétlenül ismerd meg az esküvői szerződés minden egyes részletét, amit a szolgáltatókkal meg fogsz kötni. Természetesen ellenőrizd le a dátumot, helyszínt, időpontokat, a különböző díjakat és felárakat. Ellenőrizd a színeket, a mennyiségeket, stb, – mindennek szerepelnie kell a szerződésben, mert ha nem, vagy helytelenül van leírva, akkor vagy nem, vagy nem megfelelően fogják végre hajtani. Légy óvatos a különböző záradékokkal kapcsolatban! Ez akár piros zászlót is jelenthet! A lemondás feltételei szélsőséges esetben, vagy ha a szolgáltató részéről nagyon egyoldalú a szerződés, ez mind-mind figyelmeztető jel lehet. Egy szerződésnek tartalmaznia kell azt is, ha bármelyik fél lemondja és nem csak azt az esetet, amikor az ügyfél mondja le. Gondosan olvasd el a szolgáltatási kör megváltoztatására vonatkozó irányelveket, ez azt jelenti, hogy az árakat milyen módon lehet módosítani, ha bármilyen lényeges változás történik. Az ilyen irányelvek az esküvői szolgáltatókra is vonatkoznak, de meg kell győződnöd arról, hogy ismered a feltételeket. Ha például a szerződés 50 fős vendéglista ellátását tartalmazza, de később úgy döntesz, hogy 100 embert fogtok meghívni, akkor előfordulhat, hogy erre az esetre már más díjszabás vonatkozik. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy egy adott helyszínen minimális vendégszám szükséges, ami problematikus lehet, ha kevesebb visszajelzés érkezik a résztvevőktől, mint amennyi az eredeti becslésetek volt.

Vonj be másokat is az esküvőszervezésbe – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

16.

Azok a barátaid és családtagjaid, akik eljönnek az esküvőtökre érzelmileg és a gyakorlatban is segítséget tudnak nyújtani számotokra a szervezésben és a nagy napon. Beszéld meg a pároddal mekkora lenne számotokra az ideális létszám. Gondold át kire milyen feladatot lehetne rábízni és vajon tényleg képes lenne-e segíteni az esküvői tervezés során?

– esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Foglalj le közös szálást a távolról érkezőknek

17.

Függetlenül attól, hogy hatalmas esküvőt terveztek, vagy egy kis helyi ünnepet, szinte biztos, hogy néhány vendégnek szüksége lesz egy szálláshelyre, ahol ott maradhat és kipihenheti magát. Ez egy szép gesztus, ha figyelembe veszitek és a megfelelő számú szobát lefoglaljátok egy szállodán belül. Ez nagy segítség lehet a távolról érkezőknek. Sok szálloda kedvezményes árat tud biztosítani a kért szobák számától függően.

Az esküvői ruházat beszerzése – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

18.

A tökéletes esküvői ruha megtalálása önmagában is egy kihívás. Javaslom, hogy kezd el ennek a felkutatását közvetlenül az esküvői helyszín kiválasztását követően. Ez legalább kilenc hónappal legyen a nagy nap előtt, mivel ez elegendő időt biztosít a bérlésre, vagy vásárlásra és a szükséges átalakításokra.

Az esküvői lagzi zenekarát, vagy DJ-t, és az esküvő fotós lefoglalását körülbelül hét-nyolc hónappal az esküvő dátuma előtt kell elrendezni. A ceremóniamester, vagy a vőfélyt elég lefoglalni 5-6 hónappal az esküvő előtt.

Ne felejtsd el, hogy az esküvőt megelőző hetekben ruhapróbára is sor kerül majd. Az esküvő napján a menyasszonyi ruhán kívül jó pár ruhaszettre szükség van még.

– esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Legyen saját esküvői weboldalad

19.

Egy 80-100 fős esküvőnél már érdemes elgondolkodni egy saját esküvői weboldal elkészíttetésén. Kerüld el a végtelen e-mail és SMS áradatot, amik a vendégeitektől érkeznek. Érdemes beállítani egy egyszerű weboldalt erre a célra: Itt minden vendég megnézheti az esküvő részleteit. Tartalmazzon fontos információkat, például dátumokat, időpontokat, helyszíneket, öltözködési szabályokat, regisztrációkat, szállítást, napirendet. Minden, ami megjelenik a meghívókon, jelen kell lennie a weboldal üdvözlő oldalán. Persze a legolcsóbb módja, ha egy egyszerű Google űrlapot készítesz. De én például egésznapos esküvő esetén minden megrendelőnek ajándékba adom a webes esküvői fotógalériát.

Esküvői kivánságlista

20.

Egy 80-100 fős esküvőnél már érdemes elgondolkodni egy saját esküvői weboldal elkészíttetésén. Kerüld el a végtelen e-mail és SMS áradatot, amik a vendégeitektől érkeznek. Érdemes beállítani egy egyszerű weboldalt erre a célra: Itt minden vendég megnézheti az esküvő részleteit. Tartalmazzon fontos információkat, például dátumokat, időpontokat, helyszíneket, öltözködési szabályokat, regisztrációkat, szállítást, napirendet. Minden, ami megjelenik a meghívókon, jelen kell lennie a weboldal üdvözlő oldalán. Persze a legolcsóbb módja, ha egy egyszerű Google űrlapot készítesz. De én például egésznapos esküvő esetén minden megrendelőnek ajándékba adom a webes esküvői fotógalériát.

Esküvői kívánságlista – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

20.

Egy 80-100 fős esküvőnél már érdemes elgondolkodni egy saját esküvői weboldal elkészíttetésén. Kerüld el a végtelen e-mail és SMS áradatot, amik a vendégeitektől érkeznek. Érdemes beállítani egy egyszerű weboldalt erre a célra: Itt minden vendég megnézheti az esküvő részleteit. Tartalmazzon fontos információkat, például dátumokat, időpontokat, helyszíneket, öltözködési szabályokat, regisztrációkat, szállítást, napirendet. Minden, ami megjelenik a meghívókon, jelen kell lennie a weboldal üdvözlő oldalán. Persze a legolcsóbb módja, ha egy egyszerű Google űrlapot készítesz. De én például egésznapos esküvő esetén minden megrendelőnek ajándékba adom a webes esküvői fotógalériát. – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek.

Ne feledd: soha nem vagy egyedül!

21.

Barátnők Együtt Nevetnek - EsküvőszervezésA menyasszony és a vőlegény családtagjai és barátai, készen állnak arra, hogy erősségeiknek megfelelően segítsenek. De időnként segítséget kell kérned, és néha delegálni kell a feladatot, vagyis meg kell bízni a másikban, hogy valóban segíteni akar és tud is. Amikor már azt kezded érezni, hogy túlságosan sok a feladat és ezeket nem tudod (tudjátok) jól ellátni, ez az a pillanat, amikor segítő kezekre lesz szükséged. Bármilyen apró dologról is legyen szó, mindig jól jön a segítség, ami a kapcsolatotokat is tovább fogja erősíteni. Soha ne érezd magad rosszul amiatt, mert megkérsz valakit és esetleg ott van benne a visszautasítás lehetősége.

Esküvő sajátkezűleg – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

22.

A sajátkezűleg elkészített dekoráció költséghatékony és nincs kétség, hogy személyesen is kötődsz ezekhez, hisz időt és energiát teszel az elkészítésükbe. De mindezt bölcsen kell tenni: Könnyű átesni a ló túloldalára és a végén már egyáltalán nem győződ a sok feladatot. Rengeteg mindent el lehet előre  készíteni: üdvözlő csomagokat, asztalidíszeket, stb. Viszont az esküvői virág dekorációhoz és az ételek elkészítéséhez a szakmai segítség a legjobb.

Esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek.

Vegyél ki egy kis szabadságot – együtt a pároddal

23.

Lány Rózsával - EsküvőszervezésA saját érdekedben szükséged lesz egy kis szabadidőre is, amikor csak egymásra figyeltek a pároddal és bármiről beszélgethettek, csak nem az esküvő tervezéséről. Bízz bennem, szükséged lesz pihenésre.

Ha lehetőséged van egy héttel az esküvő előtt vegyél ki szabadságot a munkahelyeden. Ez segít abban, hogy minden részlet a helyére kerüljön és így az esküvő előtti napok kevésbé lesznek stresszesek.

Ne hagyd az utolsó pillanatra! – esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

24.

Kezd el tervezni az esküvőt, amint le van fixálva a helyszín és az időpont. A meghívók hónapokkal előbb szoktak kimenni. Ha a vendégeknek külön szállást is kell biztosítani, akkor minden egy kicsit előbb történik, hiszen a szállást és az ellátást le kell foglalni mindazok számára, akik ezt igénylik. A részvételi szándékot ezért minél hamarabb kell jelezni, hogy ne legyenek fennakadások az utolsó pillanatban.

– esküvőszervezés – a legjobb tippek, ötletek

Prémium Fotós

Prémium minőség

Szakmám részét képezi a technikai fejlesztés, melyben nem szeretem a kompromisszumot. Így csakis magas, prémium minőségre számíthatsz nálam.

Fényképezőgép, Fotózás

Azonnal látható képek

Akár stúdióban, akár más helyszínen alkotok azonnal visszanézhetőek a képeitek a nagy kijelzőn. Így tökéletesre hangolhatjuk a beállításokat és biztosan elkészülnek kedvenc fotóitok.

Rövid Határidő

Gyors átadási idő

Nálam nem kell sokat várnod a képekre. Mindig arra törekszek, hogy a lehető legrövidebb idő alatt átadjam a kidolgozott képeket.

Kényelmes Fotó Válogatás

Kényelem

Az elkészült fotókat otthonod kényelmében tudod kiválogatni. A számodra legkedvesebb képeket fogom kidolgozni.

Hamarosan folytatom…

Esküvőszervezés

Esküvőszervezés Kistarcsa, Nagytarcsa, Kerepes, Csömör. Esküvőszervezés Fót, Pécel, Dunakeszi. Esküvőszervezés Gödöllő, Isaszeg, Maglód, Gyömrő. 1.ker, esküvőszervezés 2.ker. Esküvőszervezés 3.ker, 4.ker. Esküvőszervezés 5.ker. Esküvőszervezés 6.ker, esküvőszervezés 7.ker, 8.ker, 9.ker. Esküvőszervezés 10.ker, esküvőszervezés 11.ker, 12.ker. Esküvőszervezés 13.ker. Esküvőszervezés 14.ker. Esküvőszervezés 15.ker. Esküvőszervezés 16.ker. Esküvőszervezés 17.ker. Esküvőszervezés 18.ker. Esküvőszervezés 19.ker. Esküvőszervezés 20.ker. Esküvőszervezés 21.ker. Esküvőszervezés 22.ker. 23.ker

Esküvőszervező

Esküvőszervező Budapest Szentendre Budakalász Pomáz Visegrád Érd Budaörs Törökbálint. Biatorbágy Bicske Zsámbék Pilisvörösvár Budakeszi Veresegyház Isaszeg Göd. Aszód Tura Monor Vecsés Üllő Ráckeve Szigetszentmiklós Halásztelek Szigethalom Tököl Dunaharaszti. Dunavarsány Gyál Ócsa Dabas Örkény Dunaújváros Százhalombatta Ercsi Adony Rácalmás Martonvásár Velence Gárdony Pusztaszabolcs Esztergom Dorog Esküvőszervező: Nyergesújfalu Lábatlan Vác Nagymaros Szob Rétság Balassagyarmat Cegléd Pilis Albertirsa Abony Nagykőrös Nagykáta Tápiószele Tatabánya Oroszlány Kisbér. Tata Komárom Ács Bábolna Hatvan Lőrinci Pásztó Bátonyterenye Salgótarján Szécsény Gyöngyös Pétervására. Eger Bélapátfalva Heves Kisköre Füzesabony Mezőkövesd Emőd Nyékládháza Mezőkeresztes Mezőcsát. Miskolc Felsőzsolca Alsózsolca Tiszaújváros Ózd Putnok Borsodnádasd Kazincbarcika Rudabánya Szendrő Sajószentpéter Edelény Sajóbábony Szikszó Encs Abaújszántó Gönc Szerencs Tokaj Sárospatak Cigánd Sátoraljaújhely. Pálháza Debrecen Balmazújváros Tiszacsege Hajdúnánás Hajdúdorog Polgár Berettyóújfalu Biharkeresztes Derecske Komádi Püspökladány Nádudvar Kaba Hajdúszoboszló Hajdúböszörmény Balkány Hajdúhadház Téglás Újfehértó. Hajdúsámson Nyíradony Létavértes Vámospércs Nyírbátor.

Esküvő szervezés

Nagykálló Máriapócs Nagyecsed Nyírlugos Nyíregyháza Tiszavasvári Tiszalök Nyírtelek Rakamaz Ibrány Nagyhalász Dombrád Kemecse Demecser Baktalórántháza. Vaja Nyírmada Kisvárda Záhony Mándok Mátészalka Csenger. Vásárosnamény Fehérgyarmat Szolnok Újszász Rákóczifalva. Jászberény Jászárokszállás Jászfényszaru Jászapáti Jászkisér Esküvő szervezés: Törökszentmiklós Abádszalók Karcag Kisújszállás Kenderes Kunhegyes Tiszafüred Mezőtúr Túrkeve Tiszaföldvár Martfű Kunszentmárton Gyomaendrőd Dévaványa Körösladány. Esküvő szervezés: Szeghalom Füzesgyarmat Vésztő Szarvas Békéscsaba Békés Mezőberény Újkígyós Medgyesegyháza Gyula Sarkad Elek Mezőkovácsháza Mezőhegyes. Esküvő szervezés Battonya Orosháza Csorvás Tótkomlós Kecskemét Kerekegyháza Lajosmizse Tiszakécske Izsák Szabadszállás Dunavecse Kunszentmiklós Kiskunfélegyháza Kiskunmajsa Kiskőrös Soltvadkert Kecel Kalocsa Solt Hajós Kiskunhalas Tompa Bácsalmás Jánoshalma. Mélykút Baja Szentes Mindszent Csongrád Szeged Kistelek Sándorfalva Mórahalom Hódmezővásárhely. Makó Csanádpalota Sárbogárd Dunaföldvár Paks Gyönk Simontornya Tamási.

Szekszárd Tolna Bátaszék Bonyhád Dombóvár Igal Komló Mágocs Nagymányok Sásd Kaposvár Nagyatád Kadarkút Nagybajom Barcs Pécs Mohács Pécsvárad Bóly Kozármisleny Villány Siklós Harkány Szigetvár Szentlőrinc Sellye Székesfehérvár Bodajk Mór Várpalota Enying Polgárdi Balatonkenese Balatonfűzfő Berhida Veszprém Balatonalmádi Balatonfüred Badacsonytomaj Tapolca Esküvő szervezés: Sümeg Keszthely Hévíz Ajka Zirc Herend Devecser Pápa Siófok Zamárdi Balatonföldvár Balatonboglár Balatonlelle Fonyód Tab Lengyeltóti Marcali Zalakaros Pacsa Zalaszentgrót Nagykanizsa Csurgó Letenye Zalaegerszeg Lenti Zalalövő Győr Pannonhalma Tét Mosonmagyaróvár Jánossomorja Csorna Kapuvár Beled Sopron Fertőd Fertőszentmiklós Celldömölk Sárvár Répcelak Szombathely Kőszeg Csepreg Bük Vép Vasvár Körmend Őriszentpéter Szentgotthárd Bécs Kolozsvár Berkenye Inárcs

Fel a lap elejére