Szívvel-lélekkel...
skip to Main Content

Csokordobás, dobócsokor

Csokordobás, DobócsokorCsokordobás és a dobócsokor hagyománya – a legjobb tippek, ötletek

 

Csokordobás, a legszebb menyasszonyi csokrok, dobócsokrok, virágdekorációk, boldogságkapuk és asztali díszek minden esküvő fotós szívét (is) megdobogtatják, -így én is imádom ezeket. Szeretném megosztani veled ennek történetét, és ötleteket, tippeket adni, hogy az esküvődön lehetőleg ezt is kimaxold.

 

Kis hazánkban szinte minden esküvőn van csokordobás. Ez az csodás és sokszor megható esemény a polgári, vagy az egyházi szertartást követően van. A dobócsokor igazából a menyasszonyi csokor egyszerűbb, vagy kisebb változata. Természetesen ez is illeszkedik a teljes esküvő hangulatához, színvilágához. Íme néhány tipp a felkészüléshez, amit neked is érdemes erről tudni.

 

A csokordobás eredete

A csokordobás mint oly sok más ez is egy Amerikából átvett szokás, ami sok-sok évvel ezelőtt itt Európában is meghonosodott. A következő képen történik: a menyasszony a szertartás követően a vendégeknek háttal állva feje felett hátra dobja a dobócsokrot. Az a hajadon, akinek sikerül a csokrot elkapnia, ő lesz a következő menyasszony. Néha a csokorért komoly harc alakul ki a lányok között, – esküvői fotózás során előfordult, hogy az egyik nem tudott belenyugodni, hogy nem nála van, ezért kiszakította a másik kezéből, mire a másik jobbnak látta, ha odébb áll… Biztos, hogy nem ezen múlik ki mikor megy férjhez, de a dobócsokor megszerzése nagy elismerést jelent.

Hasznos tippek a csokordobáshoz

Mindenki szereti, ha az övé kicsit más és eltér a megszokottól, ezért a menyasszonyok folyamatosan ötletelnek. Kezdetnek én is leírok pár tippet, amit a csokordobás fotózása közben láttam és talán neked is lesz egy jó meglátásod, ahogy ezt tovább fogod fejleszteni.

 

Csokordobás, DobócsokorMenyasszonyi vs. dobócsokor eldobása

Van, akinek teljesen evidens, hogy a saját menyasszonyi csokrát dobja el. A hagyomány szerint ez így is volt hajdanán. Persze hamar kiderült, hogy a menyasszonyok nem szívesen válnak meg a gyönyörű és drága csokruktól, így szükségszerűen lett egy hasonló, de egyszerűbb változata a menyasszonyi csokornak. Ezért a dobócsokor dobása mára már teljesen természetessé vált.

 

Dobócsokor klasszikus módon

Ez a dobócsokor nagyon hasonló a menyasszonyi csokorhoz: kicsit kisebb, de hasonló virágok találhatóak benne. Rendkívül divatos a púder, a pink és a fehér színek használata. A virágkötő mindig tud megfelelő virágkombinációt ajánlani, ezzel nagy terhet vehet le a válladról.

 

A dobócsokor 3:1-ben

Vicces és ötletes megoldás, ha két -három, esetleg 4 részből lett összeállítva a dobócsokor. Ilyenkor több barátnődet is meg tudod lepni vele. Lehet egyszerre és egyesével, sorozatban is küldeni, – ez nem kis meglepetést és vidámságot hoz az esküvő hangulatába. Remélhetőleg az esküvő fotósotok is résen lesz, mert rengeteg jó fotóval lehettek gazdagabbak ilyenkor.

 

Csokordobás, Dobócsokor

Dobócsokor, mint ajándék a legjobb barátnődnek

Idén is fotóztam olyan esküvőt, ahol a menyasszony úgy tett, mintha… de valójában odalépet egy kedves barátnőjéhez és átadta neki a csokrot. A lány a meghatottságtól és a könnyektől percekig meg sem bírt szólalni. Valóban egy felemelő és csodás pillanat volt.

 

Lehet, hogy neked is van olyan barátnőd, aki például egy nehéz csalódáson ment keresztül az elmúlt időszakban, – egy életre szóló kedves emléket adsz számára, ha ilyen módon leped meg.

 

Prémium Fotós

Prémium minőség

Szakmám részét képezi a technikai fejlesztés, melyben nem szeretem a kompromisszumot. Így csakis magas, prémium minőségre számíthatsz nálam.

Fényképezőgép, Fotózás

Azonnal látható képek

Akár stúdióban, akár más helyszínen alkotok azonnal visszanézhetőek a képeitek a nagy kijelzőn. Így tökéletesre hangolhatjuk a beállításokat és biztosan elkészülnek kedvenc fotóitok.

Rövid Határidő

Gyors átadási idő

Nálam nem kell sokat várnod a képekre. Mindig arra törekszek, hogy a lehető legrövidebb idő alatt átadjam a kidolgozott képeket.

Kényelmes Fotó Válogatás

Kényelem

Az elkészült fotókat otthonod kényelmében tudod kiválogatni. A számodra legkedvesebb képeket fogom kidolgozni.

Fel a lap elejére