Skip to content

Amit a jegyes fotózásról tudni kell

JegyespárÉvről-évre egyre népszerűbb a jegyes fotózás. A párok többsége bizony elgondolkodik rajta, hogy részt vegyen-e egy fotózáson az eljegyzés és esküvő közötti időszakban. Ez is Rólatok szól. Egy gyönyörű emlék a gyűrűhúzásról és a kettőtök közötti szerelemről. Amikor pedig megszületik a nagy elhatározás: Márpedig jegyes fotózást akarunk! Akkor néhány kérdésre választ kell találni:

 • Milyen helyszínen legyen?
 • Milyen ruházatot válasszunk?
 • Mikor legyen?

Ezekben a kérdésekben szeretnék Nektek segíteni.

 

A megfelelő helyszín és időpont kiválasztása

A helyszín kiválasztása csak rajtatok múlik. Sokak számára a legmegfelelőbb az erdő, a vízpart, kikötő, kilátó. Mások viszont szívesen mennek fotóstúdióba, ahol több különböző háttér előtt és többféle dekorációval is készülhetnek róluk képek. Lehet még bizonytalan vagy mi lenne a legmegfelelőbb? Én sokszor ajánlom azt a pároknak: Olyan helyszínt válasszanak, amihez kedves emlékek kötik őket.

A másik tippem: Kérdezzétek meg a kiválasztott fotóst, hogy van-e egy szuper helyszín tipp a tarsolyában!

 

Amit érdemes észben tartani: A helyszínnek muszáj passzolnia a személyiségedhez, mert csak így tudtok igazán fesztelenek, felszabadultak lenni.

 

Bármilyen évszak vagy napszak lehetséges, mindegyik tartogat számotokra igazi szépséget. Lehet egy izgalmas jegyes fotózás a télben egy havas tájjal a háttérben. Tavasszal a fák rügyeznek és a virágok nyílnak. Az ősz színei varázslatosak, amikor kimentek a természetbe, – egy valódi meseország.

 

A naplemente lehetőségét se vessétek el. Egy jó géppel hihetetlenül szép fotókat lehet készíteni Rólatok olyan helyszíneken, mint a Budai-vár, Városliget, Lánchíd.

 

Mit vegyek fel? Avagy, hogy válasz megfelelő ruházatot?

Lehet ez a legkönnyebb feladat: Egy olyan ruhát választani, amiben igazán jól fogjátok érezni magatokat a fényképezés során. Lehet ez egy egyszerű fehér póló és farmernadrág, de akár egy mintás nyári ruha és rövidnadrág párosítása. Érdemes a világosabb színek mellett dönteni és elkerülni a hatalmas feliratos felsőket, neonszíneket. Hiszen nem egy márkát szeretnétek reklámozni, hanem magatokról egy időtálló emléket készíttetni.

 

Tipp: A fotózásra vigyetek magatokkal 2-3 garnitúra ruhát, hogy legyen a helyszínhez igazodó választási lehetőség.

 

Vannak, akik az igazán extrém dolgokat szeretik és ruhát bérelnek: szuperhős-, középkori öltözetet és egyéb jelmezeket. Ha van tetoválásotok mutassátok meg bátran. Ha pedig babát vártok kössétek egybe a jegyes fotózást kismamafotózással, de minden esetben úgy öltözzetek, ami nem idegen Tőletek, amivel azonosulni tudtok.

 

Mennyibe kerül a jegyes fotózás?

Az esküvői fotózásnál sokféle árral lehet találkozni: a nagyon olcsótól a méregdrágáig. A jegyes fotózás árai ennél sokkal egységesebbek: Kiugrások mindig vannak, de sokkal átlagosabb árak vannak ezen a területen. A meghatározó döntést leginkább a fotós munkája és a képek minősége kell hogy jelentse. Az árat alapvetően ezek határozzák meg:

 • A fotózás időtartama
 • A kidolgozott képek mennyisége
 • A helyszín, helyszínek távolsága
 • Szükség van-e asszisztens segítségére?

 

Amire érdemes rákérdezni:

 • Milyen formátumban kapjátok kézhez a fotókat?
 • Azt ár tartalmazza-e a kiszállási díjat, parkolást, vagy az autópályamatrica árát?
 • A stúdióbérlés költsége benne van-e az árban?
 • Mikor kapjátok meg a képeket?

 

Foglalj időpontot időben

Érdemes időben kiválasztani a legideálisabb helyszínt és időpontot és lefoglalni a fotóst, mert a legjobb szakemberek naptára hamar betelik!

 

A jegyes fotózás az egyik legjobb buli

A fotózás egy valódi értékes, közös program lehet a számotokra. Továbbá segít, hogy könnyen feloldódj majd, amikor eljön a kreatív és esküvői fotózás ideje, hogy addigra már természetes legyen számotokra a fotózás menete.

Szükséged van egy profi fotósra? >> Kattints ide <<

Back To Top