skip to Main Content

10 hasznos ötlet, hogy jól mutass a jegyes és kreatív fotókon

Ha jegyes, vagy esküvői kreatív fotózás előtt álltok, vagy csak egyszerűen szeretnétek magatokról gyönyörű közös képeket érdemes betartani az alábbi tíz alapszabályt.

1. Nem ismerem a fotóst. Hogy lehetünk mégis felszabadultak a fotózáson?

Milyen érzés egy idegen ember előtt pózolni? – Sokakban már ez a gondolat is kellemetlen érzéseket vált ki. Ezért tanácsos a fotóssal leülni egy kávé erejéig. Ez kiváló alkalom arra, hogy beszélgessetek a koncepcióról, lehetőségekről, ötletekről. Természetesen egy ilyen beszélgetés alatt sokkal jobban megismerheted a szakembert is.

 

2. Hogy válasszunk helyszínt?

A megfelelő helyszín kiválasztásánál a fotós nagy segítségedre lehet. A legnépszerűbb helyeken kívül, mint Budapesten a Budai vár, a Vajdahunyad vára még sok-sok más lehetőség is van. Kérhetsz tőle tanácsot, ha bizonytalan vagy. Gondoljátok át: Ti milyenek vagytok? Mi illik hozzátok? Mit szeretnétek sugallni a képeiteken? Ha olyan helyszínt választanátok, ahol mások is feltűnhetnek, hogy lehetne elkerülni, hogy ez zavaró legyen? Érdemes odafigyelni, hogy ne legyenek a képeken oda nem illő, zavaró tárgyak: pl. szemeteskuka, autó, háttérben sétáló emberek. A fotósok szoktak erre figyelni, de érdemes olyan helyre szervezni a fotózást, ahol legkevésbé vannak zavaró tényezők. Érdemes világos helyeket és természetes fényeket választani, – ez mindenkinek jól áll.

 

3. Hogy tudunk fekészülni a legjobban a jegyes / kreatív fotózási napra?

Ahhoz, hogy a legjobb formátokat hozzátok aludjatok elegendőt és igyatok sok vizet. Ez rendkívül sokat segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbak legyetek a fontos napon. Így még kisimultabbak lesztek a képeken. Készülj úgy, mint egy fontos eseményre: Fontos a bőrápolás, arcápolás, testápolás, férfiaknál a szakálligazítás vagy borotválkozás. A fotózás napján ti vagytok a főszerepben: Ezért a lehető legjobb formátokat hozzátok!

 

4. Miből meríthetünk erőt a természetes megjelenéshez?

Ott a fényképezőgép, egy, vagy több fotós, sminkes, akiket lehet, hogy alig ismertek. Sokaknak nem könnyű egy ismeretlen környezetben, ismeretlen emberekkel lazának lenni. Mégis van itt pár dolog, amiből erőt meríthetsz:

  • Ti mégis ott vagytok egymásnak a szerelmeddel és ez a legfontosabb.
  • Koncentráljatok a végeredményre, hogy gyönyörű képeket oszthattok meg barátaitokkal és megmutathatjátok, milyen a ti szerelmetek.
  • Ne arra gondoljatok, hogy: Jajj, ez most egy fotózás! Hanem tereljétek el a gondolataitokat és élvezzétek egymás társaságát a pároddal. A fotós is a saját feladatára figyel, hogy megörökítse ezeket a boldog perceket.

 

5. Műtermi fotókat szeretnénk, de nem vagyunk profi modellek. Mit tanácsolsz?

Kövessétek, amit fotós mond. Ő napról-napra ezzel foglalkozik és tisztán látja, hogy melyek azok a pózok, amik jól állnak. Lehet, hogy először egy mozdulat furcsának, idegennek tűnik, de szavazz neki bizalmat, hogy a lehető legjobbat tanácsolja a számotokra.

 

6. Amikor ott van mellettem a párom, akkor olyan egyszerű, de ha a másik felem nélkül fotóznak bizonytalanná olyan válok!

 

Sokan gondolják azt, hogy a kamera előtt egyedül nem elég ügyesek, de ez nem így van. Ha boldog vagy, ez a képeken is látszani fog! A mozdulataiddal, az arcoddal, a mosolyoddal eltudod mondani azt az örömöt, amit akkor érzel, amikor a szerelmedre gondolsz.

 

7. Pózok, tartás és apró mozdulatok a tökéletes fényképekért

 

Néha nem is gondolnánk, hogy egy csúnyán tartott kézfej, vagy görnyedt tartás mennyire leront egy képet. Mi fotósok mindig figyelünk erre, hogy a tartás, a mozdulatok tökéletesek legyenek, mégis nem árt, ha ti is felkészültök ezekre még a fotózás előtt. Előző napokban nézzetek meg hasonló képeket az Interneten és esküvői magazinokban. Mi az ami tetszik? Mi az a beállás, ami számotokra is működik? Otthon, kettesben nyugodtan kipróbálhatjátok a különböző beállításokat, amik nektek szimpatikusak. Néhány egyszerű példa: Húzzátok ki magatokat, vállak hátra, has be! Ez különösen fontos, amikor a menyasszonyon olyan ruhát visel, ami pánt nélküli, hogy ne gyűrődjön a bőr. Az állakat érdemes leszegni, de véletlenül se húzzátok be a nyakatokat, mert az senkinek nem előnyös. Az ujjak legyenek lazák és természetesek, semmiképp ne görcsösek.

 

8. A kiegészítők, amik feldobják a fotóinkat

Vigyázzunk, hogy ne legyenek gyűrődések, redők, a hajatok ne legyen kusza, a csokorból ne lógjanak ki kósza virágok. Alapvetően a szakemberek dolga ez is, de sokszor ők is annyi mindenre figyelnek egyszerre, hogy jobb, ha ti is csekkoljátok a külsőtöket. Még inkább feldobja a fotózást, ha nemcsak a menyasszonyon, hanem a vőlegényen is van egy-egy kisebb kiegészítő, óra, nadrágszíj, nyakkendő, – ezekkel ráadásul „játszhattok” is a képeken, ha úgy tartja kedvetek.

 

9. Fiúk! Szomorú, de sajnos így van: a főszerep a menyasszonyé

Neki van gyönyörű ruhája, az ő sminkjét, haját, körmét készítik és szépítik szakemberek. Az ő cipőjéért irigyek a lányok és az ő kiegészítői, csokra, ékszerei viszik el az ember szemét. Ne legyen ebből sértődés, ha kicsit több kép készül a menyasszonyról, mint rólad!

 

10. Hogy készüljetek a fotózási napra?

Készüljetek fel minden eshetőségre, egy jegyes / kreatív fotózás ugyanis akár 2-4 órás is lehet, rajtatok múlik, mit szeretnétek.

  • Mindig legyen A és B terv, mert az időjárás sem mindig olyan, amilyennek megálmodtuk előre.
  • Előzetesen készítsetek egy forgatókönyvetek: mikor, melyik helyszínen és mennyit fotóztok.
  • Ha engedélyköteles a fotózás, például egy kastélyban, akkor ezt velük is le kell egyeztetni.
  • Ha az esemény az esküvő napján történik, akkor különösen fontos, hogy tartsátok magatokat az időhöz és ne legyetek csúszásban!
  • Innivaló és egy-két falat vésztartalék is mindenképpen legyen nálatok.
  • Ha nehezebb terepen fotóztok, legyen a menyasszonynál váltócipő is.

Szép fényeket és gyönyörű képeket!

Fel a lap elejére