skip to Main Content

10 hasznos ötlet, hogy jól mutass a jegyes és kreatív fotókon

Menyasszony és vőlegény keze szív alakbanHa jegyes, vagy esküvői kreatív fotózás előtt álltok, vagy csak egyszerűen szeretnétek magatokról gyönyörű közös képeket érdemes betartani az alábbi tíz alapszabályt.

1. Nem ismerem a fotóst. Hogy lehetünk mégis felszabadultak a fotózáson?

Milyen érzés egy idegen ember előtt pózolni? – Sokakban már ez a gondolat is kellemetlen érzéseket vált ki. Ezért tanácsos a fotóssal leülni egy kávé erejéig. Ez kiváló alkalom arra, hogy beszélgessetek a koncepcióról, lehetőségekről, ötletekről. Természetesen egy ilyen beszélgetés alatt sokkal jobban megismerheted a szakembert is.

 

2. Hogy válasszunk helyszínt?

A megfelelő helyszín kiválasztásánál a fotós nagy segítségedre lehet. A legnépszerűbb helyeken kívül, mint Budapesten a Budai vár, a Vajdahunyad vára még sok-sok más lehetőség is van. Kérhetsz tőle tanácsot, ha bizonytalan vagy. Gondoljátok át: Ti milyenek vagytok? Mi illik hozzátok? Mit szeretnétek sugallni a képeiteken? Ha olyan helyszínt választanátok, ahol mások is feltűnhetnek, hogy lehetne elkerülni, hogy ez zavaró legyen? Érdemes odafigyelni, hogy ne legyenek a képeken oda nem illő, zavaró tárgyak: pl. szemeteskuka, autó, háttérben sétáló emberek. A fotósok szoktak erre figyelni, de érdemes olyan helyre szervezni a fotózást, ahol legkevésbé vannak zavaró tényezők. Érdemes világos helyeket és természetes fényeket választani, – ez mindenkinek jól áll.

 

3. Hogy tudunk fekészülni a legjobban a jegyes / kreatív fotózási napra?

Ahhoz, hogy a legjobb formátokat hozzátok aludjatok elegendőt és igyatok sok vizet. Ez rendkívül sokat segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbak legyetek a fontos napon. Így még kisimultabbak lesztek a képeken. Készülj úgy, mint egy fontos eseményre: Fontos a bőrápolás, arcápolás, testápolás, férfiaknál a szakálligazítás vagy borotválkozás. A fotózás napján ti vagytok a főszerepben: Ezért a lehető legjobb formátokat hozzátok!

 

4. Miből meríthetünk erőt a természetes megjelenéshez?

Ott a fényképezőgép, egy, vagy több fotós, sminkes, akiket lehet, hogy alig ismertek. Sokaknak nem könnyű egy ismeretlen környezetben, ismeretlen emberekkel lazának lenni. Mégis van itt pár dolog, amiből erőt meríthetsz:

  • Ti mégis ott vagytok egymásnak a szerelmeddel és ez a legfontosabb.
  • Koncentráljatok a végeredményre, hogy gyönyörű képeket oszthattok meg barátaitokkal és megmutathatjátok, milyen a ti szerelmetek.
  • Ne arra gondoljatok, hogy: Jajj, ez most egy fotózás! Hanem tereljétek el a gondolataitokat és élvezzétek egymás társaságát a pároddal. A fotós is a saját feladatára figyel, hogy megörökítse ezeket a boldog perceket.

 

5. Műtermi fotókat szeretnénk, de nem vagyunk profi modellek. Mit tanácsolsz?

Kövessétek, amit fotós mond. Ő napról-napra ezzel foglalkozik és tisztán látja, hogy melyek azok a pózok, amik jól állnak. Lehet, hogy először egy mozdulat furcsának, idegennek tűnik, de szavazz neki bizalmat, hogy a lehető legjobbat tanácsolja a számotokra.

 

6. Amikor ott van mellettem a párom, akkor olyan egyszerű, de ha a másik felem nélkül fotóznak bizonytalanná olyan válok!

 

Sokan gondolják azt, hogy a kamera előtt egyedül nem elég ügyesek, de ez nem így van. Ha boldog vagy, ez a képeken is látszani fog! A mozdulataiddal, az arcoddal, a mosolyoddal eltudod mondani azt az örömöt, amit akkor érzel, amikor a szerelmedre gondolsz.

 

7. Pózok, tartás és apró mozdulatok a tökéletes fényképekért

 

Néha nem is gondolnánk, hogy egy csúnyán tartott kézfej, vagy görnyedt tartás mennyire leront egy képet. Mi fotósok mindig figyelünk erre, hogy a tartás, a mozdulatok tökéletesek legyenek, mégis nem árt, ha ti is felkészültök ezekre még a fotózás előtt. Előző napokban nézzetek meg hasonló képeket az Interneten és esküvői magazinokban. Mi az ami tetszik? Mi az a beállás, ami számotokra is működik? Otthon, kettesben nyugodtan kipróbálhatjátok a különböző beállításokat, amik nektek szimpatikusak. Néhány egyszerű példa: Húzzátok ki magatokat, vállak hátra, has be! Ez különösen fontos, amikor a menyasszonyon olyan ruhát visel, ami pánt nélküli, hogy ne gyűrődjön a bőr. Az állakat érdemes leszegni, de véletlenül se húzzátok be a nyakatokat, mert az senkinek nem előnyös. Az ujjak legyenek lazák és természetesek, semmiképp ne görcsösek.

 

8. A kiegészítők, amik feldobják a fotóinkat

Vigyázzunk, hogy ne legyenek gyűrődések, redők, a hajatok ne legyen kusza, a csokorból ne lógjanak ki kósza virágok. Alapvetően a szakemberek dolga ez is, de sokszor ők is annyi mindenre figyelnek egyszerre, hogy jobb, ha ti is csekkoljátok a külsőtöket. Még inkább feldobja a fotózást, ha nemcsak a menyasszonyon, hanem a vőlegényen is van egy-egy kisebb kiegészítő, óra, nadrágszíj, nyakkendő, – ezekkel ráadásul „játszhattok” is a képeken, ha úgy tartja kedvetek.

 

9. Fiúk! Szomorú, de sajnos így van: a főszerep a menyasszonyé

Neki van gyönyörű ruhája, az ő sminkjét, haját, körmét készítik és szépítik szakemberek. Az ő cipőjéért irigyek a lányok és az ő kiegészítői, csokra, ékszerei viszik el az ember szemét. Ne legyen ebből sértődés, ha kicsit több kép készül a menyasszonyról, mint rólad!

 

10. Hogy készüljetek a fotózási napra?

Készüljetek fel minden eshetőségre, egy jegyes / kreatív fotózás ugyanis akár 2-4 órás is lehet, rajtatok múlik, mit szeretnétek.

  • Mindig legyen A és B terv, mert az időjárás sem mindig olyan, amilyennek megálmodtuk előre.
  • Előzetesen készítsetek egy forgatókönyvetek: mikor, melyik helyszínen és mennyit fotóztok.
  • Ha engedélyköteles a fotózás, például egy kastélyban, akkor ezt velük is le kell egyeztetni.
  • Ha az esemény az esküvő napján történik, akkor különösen fontos, hogy tartsátok magatokat az időhöz és ne legyetek csúszásban!
  • Innivaló és egy-két falat vésztartalék is mindenképpen legyen nálatok.
  • Ha nehezebb terepen fotóztok, legyen a menyasszonynál váltócipő is.

Szép fényeket és gyönyörű képeket!

Fel a lap elejére