Skip to content

Újszülött fotózás

A kisgyermek első egy-két éve az az időszak, amikor talán a legintenzívebb a kapcsolata velük: igényli az édesanya állandó közelségét és ölelését. A újszülött fotózás célja, hogy megörökítse ezt a csodálatos, de hamar tovatűnő életszakaszt. Segítsen újra meg újra előhívni ennek a kedves és bensőséges időszaknak az emlékét.

 

Az újszülött fotó tökéletes ajándék is, talán nincs is más, aminek a nagyszülők és a rokonok jobban örülnének. A fotózás során változatos képek készülnek a kicsikről: különféle ruhákban, különféle hátterekkel és perspektívából fotózom őket, születhet fénykép akár külön az újszülött talpacskáiról, és szívesen lencsevégre kapom őket anyukával, apukával, vagy akár a nagyszülőkkel is. Az újszülött fotózásról többet is megtudhatsz az alábbiakban.

Újszülött AlszikHány napos korban érdemes az újszülött fotózást kérni?

Az újszülöttek fotózáshoz a legideálisabb időszak a baba 4-10 napos kora körül van. Ekkor az újszülöttek még szinte az egész napjukat pihenéssel, alvással töltik. Ilyenkor a legkönnyebb őket aranyos pózokba helyezni. Akár úgy, mint, ahogy az anyaméhben is voltak. Két hetes koruktól hirtelen elkezdenek nőni, többet izegnek-mozognak, nyújtogatják kicsi kezüket, lábukat, nyújtózkodnak. Ilyenkor már szinte lehetetlen őket alvás közben kis gömbölyű pózokba helyezni.

 

Pózok újszülött fotózásnál

Sokféle póz létezik, – én mindig a természetes beállításokra törekszem. Egyik kedvencem a taco ez az, amit a babáknál szinte mindig szeretnek. Ez emlékezteti őket az anyaméhben töltött időre.

 

Nagyon szép emlék az egész családnak, amikor a kicsi baba a szülők kezében van. Annyira csodálatos látni, a törékeny, tökéletes kisbabákat az óriás, védelmező kezekben. Ezek a képek mindig a szülők és nagyszülők kedvencei.

 

Hogyan készüljetek az újszülött fotózásra?

Nagyon fontos az, hogy időben jelentkezzenek be, akkor is, ha nem lehet tudni a szülés pontos időpontját. Időnként kapok telefonhívást szülőktől, hogy már megszületett a babájuk, de nem tudok időpontot adni, mert már nincsen szabad helyem.

 

Amikor a baba megszületett, akkor pontosítunk, hogy melyik napon történjen a fotózás. Amikor nem az otthonotokban, hanem például stúdióban fotózunk, akkor a legfontosabb az elegendő tejecske/tápszer, pelenka, cumi. (A cumi mindig nagy segítséget jelent az elalvásnál, a pózok közötti mozgatásnál. Ilyenkor általában fel sem ébrednek a babák). Jó ha a szülők is készülnek 2-3 garnitúra ruhával a közös fotókhoz. Érdemes a szülőknek kicsit összeöltözni: egyszerű, egyszínű ruhák, felsőt választani. A váltóruha azért sem árt, mert sokszor az újszülöttek pelenka nélkül vannak, és néha történnek apróbb balesetek. ?

 

Újszülött fotózás kellékei

Törekedjünk a természetességre: Érdemes kerülni a harsány színeket, feltűnő mintázatokat, hiszen a hangsúly a babán kell, hogy legyen. Különösen jól mutatnak a pasztell és a halványabb árnyalatok. Fiúknál kék, lányoknál mályva is lehet, de mindig nagyon finoman, visszafogottan. Lányoknál jól mutat a kis ruhácska, a virágos fejpánt. A fiúknál az egyszerűbb nadrág, sapka.

 

Miért 2-3 óra egy újszülött fotózás?

A fotózás ideje nagyon változó. Mindig azt javaslom a szülőknek, hogy újszülött fotózás előtt próbálják ébren tartani a picit, és az etetés a megérkezés idejére essen. Ha minden jól megy, és a baba is jól evett, akkor elég gyorsan elalszik, és kezdődhet a babafotózás. Ha nagyon nyugodt, akkor kb. 2 óra alatt elkészülnek a képek, ha nem alszik mélyen, akkor néha kicsit tovább is eltart.

 

Újszülött fotózás budapesti fotóstúdiókban

Bár az otthonodban pillanatok alatt kitudok alakítani egy mini fotóstúdiót, de arra is lehetőséged van egy budapesti fotóstúdióban készüljenek el a képek. Javasolt stúdiók:

 

  • Studio Lightroom – Budapest, IV. kerület
  • Little Grandma – Budapest, IX. kerület
  • Ndustrial Studios – Budapest, XI. kerület
  • Photo Factory – Budapest, XVI. kerület
  • Stúdió 69. – Budapest, XVI. kerület
  • Rooms – Budapest, XXI. kerület

 

Az újszülött fotózástól a képek átadásáig

Miután elkészítettem a képeket az újszülöttről a fotózás után hazajövök és kiválogatom a legszebb képeket. Feltöltöm egy online felületre, hogy kiválasszátok, ami leginkább tetszik nektek. A kiválasztott képeket retusálom, és legkésőbb a fotózás után 1 héttel átadom.

 

A szülők jelentős része izgul egy ilyen fotózás miatt. Amikor találkozunk és megismerkedünk, utána már elmúlik ez az izgalom, és helyét átveszi egy nyugodt öröm. Kicsit hasonlít az esküvői fotózáshoz: Az esküvőn mindenki szeretne egy fényképészt, szeretné, ha lenne fénykép az első csókról, mert megismételhetetlen és csodás pillanat. Pont úgy, ahogy a kisbaba születése is.

 

Az első napok: a szülök és az újszülött ekkor ismerkednek egymással. Ez a varázslatos szeretet átjön a fényképeken, akkor is amikor már évtizedek telnek el. Ezeket a pillanatokat örökítem meg számotokra. Az a célom és vágyam, hogy mindig mosolyra derítsen, amikor rápillantasz a fotóra.

 

Újszülött fotózás, babafotózás árak

Ha a közeljövőben tervezitek az újszülött – babafotózást örömmel segítek Nektek, lépjetek velem kapcsolatba >>>

Back To Top