Skip to content

10 legjobb tipp, hogy tökéletes esküvőd legyen 4. rész

Wedding Day - Esküvői Fotós, Esküvői FotózásAz elmúlt hetekben, hónapokban számos hasznos tippet, ötletet írtam az esküvő szervezés és esküvői fotózás témakörben. Nem csupán 10 tippet, hanem ennek sokszorosáról írtam az eddigiekben. Ha érdekel az esküvő szervezés kattints IDE, hogy inspirálód és felkészülj a nagy napra. Ma néhány további ötlettel is szeretnék veled megoszwtani.

 

Szeretjük a pörgős esküvőket – esküvő szervezés tippek 1.

Néha ennek vannak természetes akadályai: A vacsi után beindul az emésztés, és csoda, vagy sem az emberek nehezen állnak fel táncolni. Ilyen a természet: az emésztéshez oxigén kell. Ha azt szeretnéd, hogy ismét friss legyen a násznép nyisd ki az ablakot, hogy szellőzzön jól át a terem. A tánc indításához egy nyitótánc, egy keringő megfelelő kezdés lehet. Ilyenkor szívesen beszállnak mellétek a vendégek. Igen, Nektek is táncolni kell és a jó példa ragadós. Ezután a CM dolga, hogy amikor alábbhagy a lendület, azt megtöltse eseménnyel.

 

Természetesen a ceremóniamester nem főszereplője az estének. Az ő feladata csupán, mint egy karmesterként megfelelően irányítsa a történéseket. Megtörje a jeget, hogy vendéglátóként átvegyen minden feladatot a pártól, de semmi kép nem főszereplő.

 

A lakodalom menete aktívabb és feltöltődős szakaszokból áll. Eleinte az aktív szakaszok a hosszabbak, majd ahogy az idő telik és fárad a násznép úgy megfordul ez az arány. A CM feladata, hogy ezeket a feltöltődős szakaszokat olyan eseményekkel töltse meg, amitől a hangulat nem ül le, sőt emlékezetes marad. 3-4 esemény bőven elég egy lagziba és csak akkor kell ezekkel előrukkolni, amikor szükség van rá. Nem szabad csak azért megszakítani a jó hangulatot, mert a program szerint 10.30-ra van elő írva.

 

Beszélni, de nem túl sokat – esküvő szervezés tippek 2.

Leginkább a vőfély feladata megköszönni a vacsora elején a vendégeknek, hogy eljöttek. Ez egy nagyon fontos gesztus a násznép felé. Ha van beszédes apuka a háznál, ő is szólhat pár szót a „gyerekekhez”. Ha nincs vagy ha félénk, akkor a ceremóniamester „felkonferálása” segíthet megtörni a jeget. Sértődésnek nincs helye ezen az estén. Néhány ember közhelyeket pufogtat, vagy illetlen dolgot mond a házasságról, de nem érdekes ezen kiakadni.

 

A Ti esküvőtök, csak olyan dolgot építsetek be a program részeként, ami hozzátok illik, amivel azonosulni tudtok. Itt is igaz: nem szülőknek, vagy másoknak kell megfelelni. Nem anyu, apu be nem teljesített álmát kell megvalósítani. Csak olyat vállaljatok be, amit Te szeretnétek, és amiben Ti jól érzitek magatokat.

 

A násznépet ne állítsd lehetetlen feladat elé – esküvő szervezés tippek 3.

A lagzi helyszínének kiválasztásáról ITT írtam, de van még néhány további tippem is: Pl. ne kérj svédasztalos vacsorát szűk helyre, – ez szinte lehetetlen küldetés: Készíts ültetési rendet és ezt egy táblán helyezd ki, hogy a vendégeknek ne kelljen keresgélni a helyüket. Klassz dolog az asztalra helyezett névkártya, de már három méterre sem látszik. Nem beszélve arról, hogy a vendégeknek körbe kell kémlelnie az asztalokat, mire mindenki megtalálja a saját helyét. Fölösleges a túlzott dekoráció. Hagyj helyet mindennek: az üdítőnek, poharaknak, levesestálnak, stb.

Esküvő szervezés: 42 legjobb tipp és ötlet, ha saját magadnak szervezed az esküvőt

A vendéglátó érted van, de ő is csak ember – esküvő szervezés tippek 4.

Ha menet közben derül ki, hogy van valamilyen hiányosság határozottan, de mégiscsak kedvesen beszéld meg a vendéglőssel. Ne a felszolgálón kérd számon, inkább a főpincérrel beszéld meg, hogy mit tud segíteni a konkrét ügyben. A személyzet is fáradtabb lesz az este során, – a „köszönöm” egy varázsszó, ami jó hatással lehet a munkájukra. Különösen akkor, amikor az ifjú pártól kapják.

 

Ne botorkálj a sötétben

A párok gyakran elfelejtenek utána járni, hogy néz ki a helyiség a sötétben, félhomályban. Milyen a hangulatvilágítás? Egyáltalán van e erre valamilyen lehetőség, vagy csak egyféle teremvilágítás van?

Érdemes kalkulálni a hangulatvilágítással is. A legtöbb zenekar, hoz magával valamilyen fénytechnikát, de ez egy nagyobb területre közel sem elég. Amúgy is inkább a saját területüket szokták megvilágítani vele.

Másik fontos dolog, hogy az esküvői fotósok esküdt ellensége a lézer. Ez komoly károkat tud okozni a fényképezőgép érzékelőjén. Különösen az újabb MILC fényképezőgépeknél. Hidd el az esküvői fotós nagyra fogja értékelni, ha nem rendelsz meg lézer showt. És ezzel megkíméled őt több százezer forintos kártól.

 

Az asztalokra helyezett mécsesek nagyon hamar leégnek, ezért több adag mécsesre is szükség lehet.

 

Magad uram, ha szolgád nincsen?!

Nagyon divatos a DIY, a „csináld magad mozgalom”. Egész biztos, hogy minden családban vannak nagy kézügyességgel rendelkező segítőkész családtagok. El is tud menni a helyi kreatív hobbi boltba és megtudja valósítani az elképzeléseket. De őszintén: Tényleg az esküvő előtti éjjelen egy létrán egyensúlyozva művirágokat és lufikat akarsz erősíteni a plafonra? Vagy édesanyád, vagy a húgocskád tegye? Kinek van kedve és ereje egy „családi dekorációs éjszaka” után másnap együtt örülni és bulizni? Inkább bízzátok profira, olyanra, akit nem érnek váratlan meglepetések, így ti is 100%-ig ott tudtok lenni, fölösleges terhek és frusztráció nélkül.

 

Igaz ez az esküvői fotózásra is. A párok gyakori felvetése: „Az egyik barátunk is szokott fotózni, ő is készíthet esküvői fotókat?” Ezt nem tanácsos. Mivel ilyenkor a csoportban levő emberek nem tudják, hogy hova kell nézzenek. Így az esküvői fotós képein az emberek két különböző irányba fognak tekinteni. A hivatásos, megbízott fotósnak az a feladata, hogy kreatív és művészi módon megörökítse a legszebb napotokat, hogy sok-sok év elmúltával is, amikor a kezetekbe veszitek a fényképeket örömmel emlékezzetek vissza a Nagy Napra. A barát inkább érezze jól magát az esküvőn és ne dolgozzon.

 

Profi esküvői fotósra van szükséged? >> Kattints ide <<

 

A „10 hasznos ötlet, hogy az esküvőd tökéletes legyen” sorozat többi részét ITT találod.

Back To Top