Skip to content

Esküvői tanú feladatai – egy esküvői fotós szemével

Esküvői Tanú Feladatai

Esküvői tanú feladatai: Az esküvői tanú szerepe nem egy jelképes feladat, mint ahogy azt sokan elképzelik. Nem csupán annyi, hogy aláírja az anyakönyvvezető jelenlétében a nevét a kipontozott részen. A tanú feladata igen sokrétű: Van, ami a hagyományhoz kötődik, van, ami jogilag kötelező. Szabályon innen, hagyományon túl, az esküvői tanú ott segít, ahol csak tud! Erről szól az “Esküvői tanú feladatai – egy esküvői fotós szemével” c. bejegyzésem.

 

Kit válasszunk esküvői tanúnak? Kit kérjünk fel? – Esküvői tanú feladatai 1. tipp

Minden jegyespár felteszi magának azt a kérdést: Kit kérjünk fel esküvői tanúnak? Lehet dönteni a barátság alapján, hagyomány szerint, vagy éppen a rokoni szálak mentén, – a lényeg mégis az, hogy megbízzatok a kiválasztott személyben.

 

Az esküvői tanú feladatai a polgári szertartás során – 2. tipp

A feladatok-feladata, amikor a tanúk aláírják az anyakönyvet. A házasulandóknak a bátorításon felül szüksége van arra is, hogy hivatalosan is hozzásegítsük őket a házasságkötéshez, – arról tanúskodunk, hogy semmilyen törvényes akadálya nincs a frigynek.

 

A tanúk adatait a polgári szertartást megelőzően le kell adni az anyakönyvvezetőnek. Meg kell arról is bizonyosodni, hogy minden irat, – személyi igazolvány, lakcímkártya – érvényes lesz az esküvő napján is.

– esküvői tanú feladatai

 

A polgári szertartás alatt kiemelt szerepe van az esküvői tanúknak. A ceremónia alatt az ifjúpár mellett foglalnak helyet. A menyasszony tanúja tartja a menyasszonyi csokrot, amíg aláírja az anyakönyvet. Továbbá ők vigyáznak a jegygyűrűkre is.

Professzionális esküvői, jegyes-, páros és kreatív fotózás kedvezménnyel.

2021-ben már csak néhány szabad időpont érhető el!
2022 esküvő fotózás még az idei árakon!

Legjobb esküvői fotós árak 2021 – 2022.
Legjobb jegyes fotós árak, csomagok 2021 – 2022.

Fotózás Naplementében - Profi Esküvői Fotós

Esküvői tanú feladatai 3. tipp

Az esküvőszervezés első lépéseitől kezdve nagy segítséget tudnak nyújtani. Néhány hagyományos feladat az elmúlt években jelképessé vált, mégis egy igazán lelkiismeretes tanú sok mindenben támogatni tudja a jegyespárt:

– A lánybúcsú – legénybúcsú megszervezése: Fel kell venni a kapcsolatot a lánybúcsún résztvevők tagjaival. Közösen ki kell találni a feladatokat és ajándékokat. Ez jó esetben egy csapatmunka, így nem kell mindent egyedül intézni, de a tanú kezében kell összefutnia a szálaknak.

– A menyasszony a tanút magával viszi a menyasszonyi ruha próbákra. Ez is egy rendkívül megtisztelő feladat: Ilyenkor érdemes tapintatosan, de őszintén elmondani a véleményt az adott ruháról. A menyasszony számít a tanúja véleményére!

– Hagyomány szerint a vőlegény tanúja szervezi meg a menyasszony elrablását a lakodalom alatt. Ezt a menyasszony tanúja próbálja meg megakadályozni, – persze csak jelképesen, hisz nem igazán szoktak ellenkezni az arák. Ez egy szép hagyomány, ami legtöbb esetben vicces is, manapság sem érdemes kihagyni a lakodalmi programból.

– Az esküvői tanú feladatai között szerepelhet a gyűrűk vigyázása és a gyűrűk bevitele a szertartásra, abban az esetben, ha nincs külön gyűrűhordozó.

– Hagyomány szerint legalább az egyik tanúnak illik pohárköszöntőt mondania a vacsora előtt. Ez legyen egy szép és kedves történet, egy felidézett közös emlék.

– Az esküvői tanú feladatainak a része, hogy az ifjú párt meglepve, feldíszítik a szobájukat. Érdemes ezt a lehető legromantikusabban tenni és a rózsaszirom-pezsgő variációnál maradni.

– Egy tanú legyem mindig elérhető a jegyespár számára. Lehetőleg legyen készenlétben, – ez azt jelenti, hogy a nagy feltűnést kerülve a jegyespár mellett kell lennie azért, hogy segítse őket, amiben csak kell: Esküvőszervezési döntések, a menyasszony/vőlegény öltöztetése, a vendégek fogadására, a vészhelyzetek elhárítása, – mind az esküvői tanúk kézében összpontosul…

 

Az esküvői tanúnak úgy kell ott lennie, hogy közben ne keltsen nagy feltűnést. Az esküvői tanú feladatok mindegyike fontos, a legapróbbtól egészen az anyakönyv aláírásáig. Legyen akár hagyományos, vagy éppen modern felfogású egy esküvő, tanúnak lenni nagy megtiszteltetés.

– esküvői tanú feladatai – Partners

Back To Top